Verkar handdesinfektionsmedel mot coronavirus?

Många är rädda just nu. Även om du själv inte tillhör riskgruppen för att dö av coronavirus har du säkert familj och vänner som tillhör denna grupp. Man kan tycka att det är skäl nog att använda handdesinfektionsmedel.

Handdesinfektion är viktigt

Tänk på att du kan smitta även om du själv är symtomfri. Det är inte alla som blir smittade som får influensa symtom eller de andra tecknen som vi har lärt oss om.

Att kunna sprida smitta till de som kan dö av den är obehagligt. Då måste vi vara extra noggrann med handdesinfektion. HANDDESINFEKTIONSMEDEL kan faktiskt begränsa smittan.

Har du koll på alla varianter av handdesinfektionsmedel?

De flesta tror fortfarande att handsprit ger ett fullgott skydd. Spriten tar inte alla virus. Om det till exempel rör sig om förkylning, vinterkräksjukan eller influensa är det här inte ett fungerande virusskydd. Då kan det vara mycket bättre att använda en vattenbaserad handdesinfektion eller lära sig mer om hur handtvål ska användas vid handtvätt på rätt sätt.

Ta en titt på om du har antiseptisk tvål i kök och badrum. Välj en tvål som är skonsam mot din hy. Den antibakteriella tvålen gör nytta överallt där du tvättar dina händer.

desinfektionmedel

Köp inte hem flera liter handsprit. handsprit apoteket Det är inget problem att det är slut. En bra tvål fungerar lika bra mot bakterier.

En vattenbaserad handdesinfektion är lika effektiv som andra alternativ då den dödar alla virus.

Ett starkt medel är inte nödvändigtvis bra mot coronavirus

Kom ihåg att alkohol som känns starkt inte alltid är bästa vapnet mot coronavirus. Risken är stor att du får sprickor i händerna. Särskilt när du vill desinficera dina händer flera gånger om dagen. Handskar kan vara mycket bättre än handsprit som virusskydd för händerna!

Det är också viktigt med god ytdesinfektion

Om du har en bra antibakteriell spray hemma så får du ett extra skydd. Virus finns oftast på dörrhandtag. Hitta på olika sätt att öppna dörrar på. Använd handskar.

Inomhus kan du använda sprayen som ett komplement. Då har du ett bra skydd hemma. Se till att du har en flaska med antibakteriell spray på smarta ställen där den kommer till användning.

Du kan även använda sprayen som en bra ytdesinfektion. Då kan du spraya överallt.