Bygg muskler hastigt och effektivt med ett bra kreatin kosttillskott

Det finns en massa spännande kosttillskott för den som vill bygga muskler fort. Men man kan ju undra hur effektiva dessa tillskott egentligen är. Endast därför att en vältränad kille förklarar i en video på Youtube att ett visst preparat gör susen så kan man ju icke lita det.

Men med kreatin så kan man rentav det för detta är ett ämne som har testats vid flera tillfällen och som onekligen är ett preparat som gör skillnad.

kreatin

Kreatin är ett prestationshöjande medel för dig som tränar intensivt

Något som är gott för den som vill använda sig av kreatin som prestationshöjande medel är att det nuförtiden finns så mycket forskning som stödjer detta. Kreatinet är dock ingen nyhet och det har länge varit känt att det finns en fördel för atleter med att förtära stora mängder kött inför utmaningar. Kött samt fisk är naturliga källor men kreatinet som du handlar på burk är framtaget på konstgjord väg.

Under den period som du tar kreatinpreparat så kommer din muskelmassa att accelerera snabbare vilket beror en hel del på att du får ut så mycket mer av träning. Musklerna suger upp kreatinet på ett briljant sätt och du ser kvickt skillnad.

I och med att du orkar mer så kan du under styrketräning – samt i samtliga sporter med upprepad högintensiv ansträngning – utföra flera repetitioner och därmed snabbare bygga muskler. Kreatin är ofarligt och kanhända det enda icke-dopingpreparat som verkligen funkar.

Det är betydelsefullt att koppla ihop kreatinet med andra tillskott

Något som kan vara bra att tänka på är att man kan behöva en kombination av annorlunda ämnen som exempelvis aminosyror därför att få en riktigt god följd av kreatin monohydrat. Precis vad du ska blanda och använda dig av beror en hel del på den typ av träning du utför och om du till exempel står inför en specifik prestation som ett maratonlopp alternativt någon form av tävling.

Även ifall det är lätt att själv beställa kosttillskott som är till för bättre träningsresultat så skadar det aldrig att betrakta vad proffsen anser och rekommenderar. Har man en personlig tränare så ska man ta upp den här biten för att erhålla tips som är personliga och bra anpassade till den egna träningen.

Kreatin monohydrat

Det ska vara kreatin monohydrat och det ska vara livsmedelskvalitet. En förnuftig återförslutbar förpackning. Det är allt – köp det billigaste. Dyrare är icke bättre. Allt-fraktfritt.se brukar vara billigast och har en bra förpackning som är alldeles tät när den är stängd.

5 gram per dag – mer är ej bättre. Därjämte är det billigt, ofarligt och inget dopingpreparat. Mer information på denna länk. Kreatin är antagligen det enda prestationshöjande som minsann funkar av tillåtna (läs ofarliga) preparat.

Kan man icke bara äta kött och fisk därför att bygga muskler?

Det är klart att man kan bygga muskler snabbare genom att intaga fisk och kött men då ska man tänka på att det kan komma att behövas en hel del kött därför att få den mängd som man faktiskt behöver.

Det är inte så smidigt att gå omkring med färdiga biffar i träningsväskan. Då är det bra mycket enklare att helt enkelt ha pulver som man kan röra om i en flaska och dricka före samt efter träning.

Detta är även en orsak till att så många som tränar seriöst väljer att använda kosttillskott såsom kreatin, MSM, omega 3 och protein för att snabbare komma i rätt form. Detta är något som passar både män och kvinnor och som då man använder sig av tillskotten på korrekt sätt är nyttigt för kroppen.

Är man över 40 går kroppens egen framställning av ledsmörjvätska ner och man sliter hårt på lederna. Tränar man bör man komplettera med 1,5 gram glukosamin dag så har man normal smörjning. Lederna slits även med åldern ca 1/10 mm per år. Tar man MSM-pulver saktar man ned denna nedslitning samt för en mängd bonusfördelar samtidigt.

Glukosamin och MSM är inte kreatin och icke prestationshöjande men en stor hjälp till samtliga som tränar och är över 40 år – och det är många.