Glukosamin

Den som har problem med rörlighet och upplever att leder och brosk känns slitna kan bli hjälpt av kosttillskott innehållandes glukosamin. För att kroppen och dess rörlighet ska funka som den ska så krävs nämligen framställning av glukosamin. Det är en del av ledväskans smörjande ämnen. Produktionen av glukosamin bidrar till produktion av hyaluronsyra, vilket är ett ämne som i sin tur ger smörjande verkning åt leder och brosk.

En del människor upplever dock bekymmer eftersom hyaluronsyran inte produceras som den borde.

Viskositeten hos hyaluronsyran är mycket hög och skyddar och har dämpande effekt på ledbrosk och artrosskador. Faktorer som påverkar produktionen av glukosamin till det sämre kan till exempel vara stigande ålder samt sträng träning. Dessa omständigheter kan innebära att broskcellerna hämmar sin produktion av hyaluronsyran. Kosttillskott innehållandes glukosamin har därför som uppgift att motverka eller mildra slitage på leder och brosk, och det är många människor som har upptäckt kosttillskottet.

Det finns massor fördelar med kosttillskott med glukosamin och ur flera avseenden är det rentav en mirakulös behandling. Det ger exempelvis inte några biverkningar och det påverkar heller inte övrig medicinering. Det beror på att glukosamin är ett naturligt kroppseget ämne. Följaktligen har det inte på något sätt skadande effekter på människan.

Nyttjande av kosttillskott med glukosamin kan betyda symptomlindring hos patienter med lindrig grad av knäartros. Dessutom har människor med ledproblem av typen osteoartros beskrivit att smärta avtagit fullkomligt eller åtminstone att besvären lindrats markant vid intag av kosttillskottet.

I enlighet med vetenskapliga studier har tillförsel av glukosamin kompletterande egenskaper på den kroppsegna samt befintliga produktionen. Glukosamin påstår även mildra ledbesvär bättre än exempelvis naproxen och ibuprofen efter ett par veckors nyttjande. De antiinflammatoriska preparaten har dessutom visat tendenser att leda till biverkningar.

Via dubbelblindtester har effekten av glukosamin testats i förhållande till placebopreparat. Testerna har visat otvetydigt att det är lindrande för smärta, rörlighet och svullnad i leder glukosamin ämnet i nyponpulver och grönläppad mussla.

naturmedel mot artros

Produktionen av ledbrosksämnen och ledvätska verkar stiga i samband med intaget av glukosamin. Vilket är någonting som rentav kan resultera i att ett skadat ledbrosk kan bli fullständigt återställt.