Vad är korrekt msm dosering för behandling av olika åkommor?

För bästa resultat av msm pulver så är det betydelsefullt att man använder sig av rätt msm dosering. Hur mycket pulver eller msm tabletter man ska ta beror givetvis på vad det är som man behandlar. Låt oss kika en aning närmre på skilda användningsområden och hur man kan dosera det organiska svavlet.

MSM pulver Metylsulfonylmetan hälsokosttillskott på allt-fraktfritt.seMSM pulver hälsokost från allt-fraktfritt.se i suverän kosttillskottburkPremium kvalitet MSM pulver

Msm pulver i ansiktet

Den som vill få fin hy eller som har stora problem med akne och ärrbildning i ansiktet kan enkelt behandla med msm pulver. För utvärtes bruk så kan man vara riktigt frikostig med msm dosering men man behöver inte överdriva. Det går exempelvis bra att ta ett kryddmått som man blandar med lite vatten för att få en massa som man kan dutta på problemområden i ansiktet.

För att huden lättare ska kunna ta till sig msm pulvret så är det bra att nyttja sig av varmt vatten då man blandar till en ansiktsmask eller smet för att bearbeta punkter. Beroende på hur mycket ansiktsmask eller hur många punkter man vill bearbeta så kan man tarva upp till någon sked pulver som man blandar med andra ingredienser.

Dricka msm vatten

Ifall du vill behandla stela leder, värk, eksem eller sömnighet genom att dricka msm vatten så kan du blanda ut mindre än en tesked i ett glas vatten för att få den önskade effekten. Man brukar förespråka en stegvis ökande msm dosering där man börjar med en fjärdedels tesked den första veckan för att därpå trappa upp så att man till sist når cirka 3 gram per dag.

Att man börjar försiktigt beror inte endast på att man bör se hur kroppen reagerar på det organiska svavlet, det är också så att pulvret i början kan upplevas som lite beskt. Detta förändras för de flesta då de vänjer sig vid
smaken och då kroppens PH-värde förändras varpå man upplever smaken en aning udda. msm biverkningar

Ifall man tar msm tabletter så ska man hålla sig till den dos som rekommenderas på burken. Tabletter kan vara ett väldigt bra alternativ ifall det är så att man upplever att det är besvärligt att vänja sig vid smaken.

Hur länge kan man ta msm?

Det vanligaste är att man använder sig av kurer där man behandlar under en viss period. Tanken är ju att man ska rehabilitera kroppens naturliga balans och understödja cellerna att jobba som de ska och inte att man ska bli beroende av ett kosttillskott. Det är rätt normalt att man använder sig av msm pulver under en månads tid, en gång per dag, varpå man tar en paus.

Mot Atros, som är kroniskt, tar man ständigt. Gärna i kombination med Glukosamin.

Glukosamin har förvandlats till läkemedel i Sverige och säljs som pulver till djur. Då bortfaller samtliga krav på livsmedelsgodkännanden, livsmedelshygien, livsmedelspersonal, egenkontroll och miljökontorets tillsyn. Gelest glukosamin däremot håller livsmedelskvalitet för det säljs i England, Tyskland och andra länder som kosttillskott, blott etiketten skiljer.

Man kan alltid behandla igen ifall man upplever att energinivåer går ned igen eller huden blir torrare samt skrynklig några månader efter färdig kur. Det kan ju likaså vara förståndigt att överväga hur ens diet samt livsstil ser ut i övrigt.

For man för lite organiskt svavel genom maten är det passande att alltid ta en aning varje dag, som kosttillskott msm. Om man samtidigt som man intar msm kosttillskott ändrar ohälsosamma mönster så får man en kraftfull verkan som varar längre och det även med en msm dosering som är avsevärt låg.