Använd bryggsocker för att brygga ditt eget öl

Det är icke så svårt att brygga sitt eget öl med tanke på att spisen och ugnen räcker långt I processen vad gäller att få till korrekt temperaturer.

vinsocker

Men är bryggsockret verkligen nödvändigt och finns det alternativ ifall man inser att man står utan detta sockret exakt då man behöver det som mest?

God planering är a och o för all typ av hembryggning

Något som ska sägas är att man ständigt måste planera sig väl inför en bryggning. Det spelar ingen roll ifall man vill brygga vin eller om man vill brygga öl med bryggsocker. Om man inte har allting på plats inför vinbryggning så kan det hela lätt gå åt skogen då saker som jäsning inte fungerar så som man har tänkt sig.

Gå alltså genom allting som du behöver för din vinberedning alternativt ölbryggning före du ens sätter ett datum för när det hela ska förekomma.

Brygga öl med bryggsocker alternativt enbart med malt

Bryggsockret är i grund och botten dextros och man använder sig av den här typen av monosocker för att det funkar bättre för jästen än vad helt vanligt (två)socker gör. Men nu ska du inte gå och köpa dextros i butiken istället för den verkliga varan. Det är nämligen betydelsefullt att du får en produkt som sannerligen är till för ölbryggningen.

Något som får massor att välja sockret är det där med alkoholen. Om jästen får mer socker så kan man få mer alkohol och då får man ju en starkare öl vilket kan vara av intresse. Man häller helt enkelt ner bryggsockret i koket därför att få maximalt med alkohol.

De som menar att man icke ska tillsätta socker utan hellre lita på den sötma (som består av bryggsocker) som finns naturligt i malten säger vanligtvis att tillsatt socker skänker en öl som inte smakar lika gott. Och det är klart, det finns en risk för att man häller på med för mycket varpå man får en cidersmak alternativt för hög alkoholhalt som möjligtvis inte är helt lyckad.

En annan sak att överlägga är att man med sockret kan få ett tunt öl som blir lite blaskigt. För att hitta rätt formel så kan det vara klokt att starta med ett mindre kok så att man ej behöver dumpa så avsevärt ifall det nu inte skulle bli god öl.

Handla dextrosen online för bästa pris

Om du vet att du snart kommer att brygga öl igen så ska du se till att införskaffa ingredienserna online. På nätet så finner du allt som du behöver och du får bra priser på viktiga ingredienser som maltextrakt samt dextros (bryggsocker finns tex. på hembryggning.se) som är till för ölproduktion. Ta dig tid till att förberedda bryggningen på ultimata vis samt spara pengar på att handla online.

På webben bör du dessutom gästa forum där folk diskuterar ölbryggning.