Hundburar i bilar är alltid det säkraste valet för en hund innehavare

Om du vill komma undan onödiga händelser som kan komma din väg under tiden av en bilresa tillsammans med din hund, så är hund burar det bästa alternativet.

Det finns ett antal hundprodukter som kan vara bra att köpa om du har en hund och en av dem är exakt en hundbur.


Fraktfritt och prisvärt – Hundburar

Många tänker absolut att det är onödigt att skaffa en transport bur för sin hund, att det kan antagligen istället vara independent och sitta t.ex. i baksätet.
Detta är ett fel som många hundägare gör, att bevilja hunden vara lös i bilen är en bristfällig lösning som kan medföra något man helt enkelt inte komma att vara redo för.

Hund burar är den bästa lösningen för resor i bilen och orsaken är naturligtvis själva säkerheten för dig samt din hund. För om det skulle inträffa en krasch att du kanske krockar när ni är ute samt reser i er automobil med er hund.

Så kommer hunden att absolut befinna sig i ett chocktillstånd samt kanhända vara defekt. Det som kanske är att den skadade och/eller chockade hunden kan bli enormt aggressiv, det spelar ingen roll om hunden var snäll och behändig innan olyckan.

Det kan även hända att innehavare är skadad samt medvetslös samt räddningspersonalen försöker hjälpa personen men har bekymmer att göra sitt arbete snabbt tack vare en aggressiv hund som står i vägen.

Det kan även hända att hunden kastas ut vid krocken och medans man är medvetslös, lämnar den platsen och virrar dän utan att få veterinärvård som den absolut behöver.

Det finns flera scenarier som kan hända och exakt på grund av detta bör man vara klar samt ha en sorts transportbur för som hund.

Vad man skall tänka på vid valet av hundburarDet finns flera hund artiklar man kan välja emellan, men det man bör bese när man söker en effektiv bilbur, är att hundburen har en stabil byggnad som klarar av belastningar som en haveri kan framkalla.

När du söker en transportbur för din hund kan du även kolla om produkten har blivit krocktestad, det brukar även stå om vilka belastningar som just dem hundburar klarar av.

En extra element som kan vara till stor assistans vid en haveri är om den hundbur som säljes har en evakueringslucka i fronten. Detta betyder att vid en olycka om du har blivit t.ex. påkörd bakifrån och har svårt att öppna bakluckan, så kan du enkelt fälla ned baksätet och ta ut din hund genom evakueringsluckan.

Ni som ska anskaffa hundburar kan enkelt finna att dem matchar till de flesta kombimodeller, annars är det bara att få en specialbeställd hundbur.

Det finns valet av enkelburar och dubbelburar. En enkelbur tar ungefär opp hälften av din bils baggageutrymme, medans en dubbelbur tar opp hela. En dubbelbur har oftast en lösbartag mellanvägg, som kan vara stor favör om du har en storväxt hundras.

Under de senaste åren har det designats nya stabila, reglerbara hundburar, dessa kan lätt regleras i både längden samt bredden samt det brukar inte spela någon betydelse vilken bilmodell du äger.

Det finns annorlunda sajter online tillgängliga som saluför hundburar, t.ex. finns följande, där kan du finna de senaste bland hundburar ute på marknaden transport fritt.