På jakt efter en effektiv hundsele?

En dragsele hund är ett hjälpmedel som används när hunden ska dra i något som exempelvis en pulka.

Dragsele hund

Dragsele hund kommer i olika designer. Det är en utrustning till hundar som liknar den sele hästar brukar ha. Det finns skilda dragselar för olika utförande som hunden ska göra, som exempelvis att dra en släde efter sig eller när den ska vara till hjälp till en funktionshindrad person.

Slädhundstävlingar

En slädhundstävling är en hundsport som är bland det mest populära i den arktiska regionen av exempelvis USA samt Kanada. Under en slädhundstävling är hundar fastkopplade med hjälp av dragsele hund i linor framför en släde. Den som är förare assisterar genom att sparka och springa med släden efter hundarna som drar. De som har nått till målet inom den kortaste tiden står som segrare.

En dragsele hund kopplas ofta till ett hundhalsband. Själva hundhalsbanden sträcker sig kring hundens hals, medan dragselen går kring dens torso. En dragsele hund är konstruerad på ett vis som gör den verkningsfull utan att skada hunden när den drar.

Hundkoppel

Förutom en dragsele hund användas även inte allt för sällan ett hundkoppel när man ska strosa med sin hund. Det är en av de mest använda hundprodukterna ute på marknaden idag. De kommer i skilda storlekar, designer, material och färger, beroende på det syfte man behöver dem för.

T.ex. finns ett så kallat utställningskoppel som är tunnare än de vanliga kopplen som finns tillgängliga, de används under en hundutställning och kommer i skilda material som nylon.

Ett av de andra hund koppel som inte allt för sällan används är exempelvis en indragbar hund koppel. Denna sorts hundkoppel brukas när man vill kvickt få sin hund i närheten av sig, ifall man skulle helt abrupt träffa på en annan hundägare tillsammans med sin hund när man är ute och går. Man kan vid detta tillfälle lätt rulla in hunden och hålla den nära sig.

Det finns flertalet olika hundprodukter som en hund kan behöva såsom ett hundhalsband, hundsele, hundbur, hundleksaker samt en munkorg till hund. Man kan finna de flesta via sin närmaste hundaffär. Men en hundshop på weben har ytterligare alternativ att erbjuda en hundägare. Man kan selektera bland ett brett utbud av till exempel hundselar som kommer från hela världen.

För att finna en hundshop som erbjuder diverse hundtillbehör på nätet som man söker, kan man bland annat söka genom en sökmotor som t.ex. Google och få olika ex på hundbolag. Det finns åtskilliga sajter tillgängliga, så man behöver inte oroa sig om man inte har funnit just det hundkoppel eller dragsele hund som man vill verkligen lägga pengar på.

För de hundägare som letar efter unika hundprylar för sina hundar finns även de hundsajter på webben som erbjuder en att få en specialdesignad produkt. Man kan själv t.ex. designa sitt hundhalsband, välja det material som ska användas, färgen och hur informationen för identifieringen ska stå. En identifikation på halsbandet är ett måste tack vare att hunden eventuellt kan gå vilse. Med informationen på halsbandet som brukar vara t.ex. hundens namn och adress, kan en person som finner hunden enkelt kontakta ägaren.

Ämnar du tävla med din hund i till exempel en draghundssport, bör du redan leta efter en utomordentlig dragsele hund.