Rengöring samt desinfektion av valphage

Även om om du köpt en använd valphage i behov utav en bra rengöring, eller det är dags att rengöra din nyinköpta så blir det ett fall utav av skrubbning, men nyare valphagar är mestadels enormt lätt att rengöra och desinficera.

Vi får antagligen önskar att man inhandlat en valphage med kraftigt plastgolv samt ingenting andra eftersom de är lättare att hålla rena samt desinficera.

Att rengöra dessa är mycket okomplicerat – plocka ut alla leksaker samt övriga lösa föremål, dammsug ut matrester och tidningsbitar eller om man använt pudra samt glöm ej att dammsuga på kanterna.

Torka golvskivan med en fuktig svamp alternativt några våtservetter baby.

Skaka ut, eller dammsug, tvätta samt byt sängkläder.

En alternativt två gånger i veckan är allt som behövs för en ordentlig valp, som funkar bra med sin potträning.

Man skall rensa ut kiss samt bajs dagligen från lådan och kassera det.

När man använder strö av en god kvalitet [läs om potträning i separat kommentar för mer information] kan man blott gallra ut hela innehållet en gång var 10-14 dagar – en del beroende på storleken på valpen och lådan.

Självklart om man nyttjar papper under träningen eller andra stoff, behöver man dränera dessa dagligen alternativt flertal gånger om dagen, om det behövs.

Om man har köpt en använd valphage där den förra ägarens puppy alternativt valpar har satt tassavtryck med torkat dynga så ska den rengöras och om vädret tillåter, innan man bär in den tvätta av den med assistans av en trädgårdsslang.

En bra spolning får allmänt dän den värsta smutsen, spraya med en lösning av blekmedel och diskmedel om det är en rostskyddad valphage eljest använd blott tvättmedel om det är en tygklädd hage.

Låt skummet sitta samt dra i lite och vid behov ta en svamp alternativt skurborste till hjälp.

Skölj utav ordentligt, vänd opp samt dra ned på valphagen för att dropptorka.

På en tygklädd inhägnad antagligen du önskar använda ett desinfektionsmedel, spruta med Lysol aerosol, som allmänt ej bleker och förstör tyget.

Färdigt!

Tar allt som allt 5 minuter, kanske 10 minuter för en riktigt besudlad.

Om det är möjligt låt allt lufttorka i solen under en timma eller så – solsken är en naturlig bakterie / virus mördare samt de doftar bäst efteråt och är beredd att brukas så inom kort det är torrt.

För att vara bestämd ska du bearbeta samtliga begagnade lekhagar eller en som har förvarats alternativt ej används på ett tag med mer grundlig rengöring och desinfektionsmedel.

Du önskar inte utsätta din nya lilla hundvalp för okända bakterier, bakterier alternativt övervintrande insekter och spindlar.

Jag rekommenderar att man gör en grundlig rengöring som rutin åtminstone en gång varannan var tredje vecka, ehuru valpen fungerar tillverkar bra med potträning samt stå sig sin plats ganska fläckfri.

Detta kommer att försäkra dig bland annat att du ej får mögel problem som utvecklas eller bakterier byggs opp därför vattenspill, tappade foderbitar, födoämnen alternativt avfall som hamnar i skrymslen samt vrår.

Plus att det stå sig din valphage att dofta gott det ser snyggt och fräscht ut.

Vi köper ej våra valphagar begagnade utan innehar hittat jättebra och mycket flexibla till bäst pris dessutom på www.allt-fraktfritt.com