Varför behöver jag ha en valphage?

Jag är i hushållet ständigt samt valpen kan deltaga mig?

Detta är en riktigt bra be om något, följ mig när jag förklarar!

Det korta svaret – en valphage som används på rätt fason, kan vara en livräddare för valpar och kan också skänka dig lugn att veta att din valp är på ett säkert ställe, när du är inte tillgänglig alternativt borta!

hundkoppel

Ett utav de långa svaren – samt detta kan verka gå lite runt, men läs följande skrift noga – detta är jätteviktigt när man föder opp en liten valp alternativt flertal.

Detta är baserat på mina mångåriga erfarenheter samt bakom finns oxå ett litet antal utav de sorgliga historier några andra valpägare innehar delat med mig under åren.

För att framgångsrikt ta opp en liten hundvalp till en kry vuxen, behöver man avstyra att din puppy får hypoclycemia (lågt blodsocker) så mycket som möjligt.

Du kanske ej kan avstyra alla hypoglykemiska episoder, särskilt om detta är din första puppy och man provar bilda dig skillnaden mellan en liten puppy och en större – men jag tror verkligen att det är viktigt att du har så få perider med litet blodsockerepisoder som genomförbart.

En valphage hjälper dig att klara detta.

Om man inte är bekant med hypoglykemi hos valpar, bara för att sammanfatta – långt ned sockret i blodet händer när dina valpars “kaloriintag inte kan hålla jämna steg med sin kaloriförbrukning”.

Dålig kvalitet på födoämnen, de tar för stora tuggor när de äter, alltför distraherade för att konsumera, för mycket fysisk aktivitet, springer, leker och studsar överallt istället för att spendera en del av sin dag i en valphage nära dej, inte tillräckligt rast och sömn, mycket av kinkighet eller gråt för att de är ensamma, frossa när det är kallt eller flåsande när det är hett – allt avlägsnar välbehövlig handlingskraft från den lilla kroppsfunktionerna.

Ditt jobb under de första månaderna är att se till att frågor som dessa inte blir till några problem alls.

Detta är en av anledningarna till att valpar inte är lämpliga för alla, och hurså det är angeläget att man söker dig den tid du är villig att investera, samt den behandling och handledning du är gärna att ge din hundvalp varje dag utav ditt liv!

Före du gör beslutet att handla eller ta till ditt hushåll en!

Så nu att besvara din fråga oerfaren – varför ska du en valphage alternativt liknande fristad för din valp?

Alldenstund en valphage skänker allt det nödvändig ovan:

En säker plats, vari din lilla puppy kan vara säker också utan kontroll.

Fri från skador samt olyckor, samt vari det ej kommer att hamna i trånga utrymmen där den ej borde vara i, när du ej ser.

Små valpar passar in i de minsta utrymmen man kan filosofera sej – alla skrymslen och vrår man antar att de ej kunde komma in – gissa åter – de kan samt ges de chans, kommer de!

I en valphage kan valpen vara var du än är, när du tillverkar dina vanliga sysslor och ännu vara i en bestämd miljö.

Man kan famna, gosa samt tycka mycket om den, man vill bara inte riskera att du trampar på den, springer ut eller gömmer sej.

Samt förresten – valpar vet aldrig själva när de ska sluta i god tid!

Valpar kan busa tills de somnar, glömmer att konsumera eller inmundiga, samt sedan krascha en timma eller två senare.

En hundvalp kan hänga samt deltaga dig – bara inte hela dagarna.

Tills valpen är någonstans i 6-7 månader intervallet, borde du bearbeta det som en mänskligt spädbarn med måltider schema / vila / kinesa perioder, och sedan det att den nått den åldern – ska man fortfarande bearbeta det med stor hänsyn när det gäller storleksbegränsningar, kalorier nivåer och säkerhet.

Detta var lite kort om varför man ska en valphage till din nya familjemedlem, men det är många fler orsaker varför det är bra med en ordentlig valphage, bland andra när du vill att din puppy alltid ska känna sig trygg och när du skall träna din hundvalp att bliva rumsren – men det är att annat avsnitt.