Aga Aqvia Exclusive är den snyggaste kolsyremaskinen

Aga Aqvia Exclusive är en kolsyremaskin med fokus på effektivitet samt design. Vi intresserar oss mer och mer för form samt inredning samt vill gärna att våra köksprylar ska vara minst lika snygga att betrakta som enkla att använda. Detta har Aga lagt mycket vikt vid när man tog fram Aga Aqvia Exlusive.

Det var år 2008 som Aga Aqvia Exclusive lanserades samt idag är det en av de mest omtyckta kolsyremaskinerna på marknaden. Ã…r 2011 släppte man Exclusives efterföljare som har en lite annorlunda design, men fortfarande samma enkla hantering.

kolsyrat bordsvatten smakerkolsyrat bubbelvatten essenserbordsvatten smakerläsk syprupkolsyrat vattenvichyvattenbordsvatten

Aga är ett svensk företag med anor från början av 1900-talet. Det är ett affärsverksamhet som specialiserat sig på gas och gasleveranser till allt från industri till enskild användning. Gas används i långt större utsträckning än man antagligen antar samt i hemmet finns det flera användningsområden för exakt gas, t ex gasolgrill och balkonguppvärmning.

Gas är vad som används för att kolsyra dryck samt med en egen kolsyremaskin som t ex Aga Aqvia Exclusive behövs gas. När man köper en ny kolsyremaskin så får man i regel gas på köpet, men när den tar slut så kan man byta ut eller fylla på den gamla patronen mot en ny hos närmaste återförsäljare, givetvis kostar det en aning, men inte lika mycket som att gång på gång anskaffa en ny gaspatron.

När man skulle designa Aga Aqvia Exclusive så tog man hjälp av den välkända färgexperten samt designern Eva Lilja, för att ta fram de fem unika kulörer som klär Aga Aqvia Exclusives kolsyremaskiner. Färgerna är crème, lime, brunt, brandgul samt svart, för att alla skall kunna hitta en smakfull kolsyremaskin som passar sitt kök. Apparaten är i rostfritt stål som har behandlats så att inga fingeravtryck fastnar. Eva Lilja är en celeber designer som bland annat har arbetat för IKEA samt Alcro.

Man ville göra en snygg kolsyremaskin i klassisk, smakfull, Skandinavisk design och det lyckades man väldigt bra med. Maskinerna har designat i Sverige och tillverkas oxå här, det är svenska kvalitetsprodukter som man kan få tag på i Norden samt Estland.

När man skall kolsyra sitt vatten så fyller man den avsedda flaskan med kallt vatten från kranen, spänner fast den i sin kolsyremaskin och trycker på knappen. En gång räcker, men vill man ha riktigt mycket kolsyra så kan mantrycka ett par gånger.

Att kolsyra sitt eget vatten är bra ur flera perspektiv. Dels är det i längden billigare samt dels slipper man kånka hem en mängd vatten från affären ständigt, men den största tjänste gör man likväl mot miljön igenom att välja dän vatten som transporteras i stora lastbilar.

Om man diggar kryddad vatten alternativt dricka så funkar Aga Aqvia briljant också för detta, man kan köpa smaker, sötningsmedel, läskkoncentrat m. m. från en antal olika företag. Aqvias egna smaker är goda, liksom Aromhusets smaker för bordsvatten och läsk.

Aga Aqvia Exclusive är både stilmässigt och användarmässigt i toppklass!