Aqvia AGA ger bubblor åt alla

Aqvia AGA är det stora gasföretagets framstöt på kolsyremaskiner för hemmet. Den första Aqvia kolsyremaskinen introducerades år 2008 och heter Aqvia Exclusive. Den designades med stor omsorg av den erkända designern och färgexperten Eva Lilja, som fordom har samarbetat med storheter som IKEA samt Alcro. Man ville offerera den nordiska befolkningen en attraherande kolsyremaskin som kunde få stå framme i köket alltid, utan att störa med ful design.

kolsyrat vatten smakerkolsyrat bubbelvatten essenserbordsvattenaromerläskkoncentratmineralvattenseltersvattenbordsvatten

Eva Lilja tog fram Aqvia Exclusive med smakfull, skandinavisk form i dämpad rostfritt stål som därjämte fick en specialbehandlad area för att man skulle slippa besvärlig fingeravtryck. Sedan valde Lilja fem kulörer – crème, svart, lime, brunt samt brandgul och färgsatte kolsyremaskinerna med dessa. Man har nämligen chans att välja sin Aqvia AGA kolsyremaskin efter vilken kulör man föredrar.

AGA var också måna om att den kolsyremaskin man skulle erbjuda den kräsna nordiska befolkningen inte blott skulle ha attraherande och genomtänkt form, men oxå vara lätt och smidig att använda. Detta lyckades man oxå med, man fyller en butelj med vatten, skruvar fast den på maskinen samt trycker på en knapp – et voila! – man har perfekt bubbelvatten på mindre än en minut.

Idag har man med konceptet Aqvia AGA tagit fram fler en modell på kolsyremaskiner, denna heter Aqvia Balance samt har annorlunda färgsättning. Både Exclusive och Balance funkar med samma tillbehör, vilket kan vara praktiskt om man känner för att byta ut apparat alternativt kanske ha ett par stycken i samma hem.

När man köper en Aqvia AGA kolsyremaskin så får man i bestämmelse både flaskor samt en gaspatron på köpet så att man kan bege hem samt kolsyra sitt vatten genast. Man kan oxå köpa till essenser samt koncentrat för att smaksätta sitt kolsyrade vatten, även dessa finner man i samma koncept. Aqvia har hittills släppt tre cider essenser och sju smaker för bordsvatten.

Vill man göra sin egna läsk så finns det läskkoncentrat att köpa från det välkända märket Sodastream, men Aromhuset, som redan tidigare har varit känt för sina goda samt kalorifria smaker för bordsvatten, erbjuder nu också ett brett selektion av läskkoncentrat – hela 14 smaker, däribland några som är totalt sockerfria. Ett övrigt affärsverksamhet som oxå säljer läskkoncentrat är Sonjo.

Med en kolsyremaskin hemma har man alltid access till bubblande rent vatten samt när kolsyrepatronen tar slut så lämnar man in den hos sin återförsäljare och handlar en ny till reducerat belöning. På så vis slipper man en mängd tomma gaspatroner att återvinna samt dessutom sparar man en liten slant varje gång.

Om man anser mycket om kolsyrade drycker, antingen blott fräscht vatten eller smaksatt bubbelvatten eller dricka, så är det helt färdigt en begåvad investering att anskaffa en egen kolsyremaskin. Dels är det betydlig bättre för miljön om man slutar anskaffa tunga flaskor från butikerna, flaskor som har farit – i flera fall – långväga i tunga lastbilstransporter. Dels är det snällare för ryggen som slipper bära dessa tunga flaskor från affären ständigt och sist men inte minst så är det helt klart snällare mot plånboken. Vårt förädla, fixa kranvatten är nära nog gratis och när man väl har en kolsyremaskin så kan man kolsyra upp till 60 liter vatten innan det är dags att byta ut gaspatron.

En Aqvia AGA kolsyremaksin är en penningplacering för både nutid samt framtid.