Aqvia Exclusive – en {kolsyremaskin|bubbelmaskin

Aqvia Exclusive heter den kolsyremaskin som med sin stilsäkra form revolutionerade kolsyremaskinsmarknaden när den introducerades år 2008. Aga ville skapa en kolsyremaskin som inte bara kolsyrar vatten effektivt, utan som också blir en snygg inredningsdetalj i de nordiska hemmen. Man tog assistans av den erkända designern Eva Lilja som designade samt färgsatte den exklusiva kolsyremaskinen Aqvia Exclusive i symtomatiskt stilren, skandinavisk design med ädla, mjuka linjer och sober silverfärg. Designern valde också omsorgsfullt ut fem kulörer som fick pryda kolsyremaskinerna – créme, brunt, bäckmörkt, orange och lime. Man ville att alla hem, oavsett färgtema samt andra preferenser skulle kunna finna en kolsyremaskin från Aqvia som stämde

bubbelvatten smakeraqviasodastreamer mineralvattenbubbelvatten

Aqvia Exclusive blev snabbt populär samt tre år efter introduktionen kom en ny modell som fick namnet Aqvia Balance. I stora drag är dessa två kolsyremaskiner väldigt lika, men med avvikande färgsättning, Balance går i sobert vit med svarta detaljer.

Aqvia Exclusive är enormt lätt att begagna, man sätter i den tillhörande flaskan som man fyllt med kallt kranvatten samt trycker på en knapp. På mindre än en minut har man läskande friskt kolsyrat vatten! Man kan såklart också smaksätta sitt vatten om man föredrar det, alternativt blanda i läskkoncentrat för att göra läsk.

Det finns många goda smaker att testa och olika företag erbjuder annorlunda kombinationer. Aqvia gör sina egna ciderkoncentrat samt vattenessenser samt Sodastream har ett ganska brett sortiment av läskkoncentrat. Man kan oxå försöka att mixa saftkoncentrat i sitt kolsyrade vatten, det blir näsan som dricka.

Ett övrigt företag som har specialiserat sig på smaker för kolsyrade drycker är Aromhuset. Man började med bordsvattenaromer och har idag 20 annorlunda smaker i den kategorin. Därjämte har man lanserat läskkoncentrat som idag består av 14 annorlunda smaker, både sockrade och sockerfria.

Vi dricker mer kolsyrade drycker än någonsin. Känslan som de små bubblorna skänker när man dricker är kittlande samt uppfriskande, det känns som att de renar gap samt anatomi på något sätt, dessutom kan de ställa upp att smälta maten när man har ätit. Aldrig tidigare har vi köpt så mycket Ramlösa, Vichy Nouveau, Coca-Cola samt Sprite som vi gör idag samt dryckerna är ganska dyra om man tänker på att de faktiskt egentligen bara innehåller vatten samt lite smakämnen.

Det renaste och färskaste vattnet har vi i våra kranar, dessutom är kranvattnet väldigt kap gentemot buteljerat vatten och läsk. Har man en egen kolsyremaskin så sänker man dessa utgifter avsevärt, då betalar man blott för kolsyrepatronen och eventuella essenser.

Det är inte bara plånboken som blir frejdig av att man kolsyrar sitt eget vatten med en kolsyremaskin, det innebär oxå mindre miljöslitage då transporterna av buteljerade drycker minskar i frekvens med att folk kolsyrar sina egna drycker. Smakmässigt är det heller ingen skillnad.

Med en Aqvia Exclusive får man alltså en attraherande inredningspryl som stilmässigt ligger rätt både i tiden samt på ett egen plan, man får tillgång till färskt och rent bubbelvatten när man vill samt kan dessutom göra sina egna läskedrycker. Därjämte slår man med en Aqvia Exclusive ett litet, men angeläget, art för miljön.