Aqvia kolsyrar ditt vatten

Aqvia är namnet på de kolsyreprodukter som det stora gasföretaget Aga står för. Det var år 2008 som man lanserade den idag väldigt populära kolsyremaskinen Aqvia Exclusive vilken man hade lagt ned stor omsorg på att göra både attraherande, lättanvänd och miljövänlig. Man hade anlitat den kända formgivaren Eva Lilja, som förut samarbetat med andra stora företag som IKEA samt Alcro, för att designa och välja färgsättning på de fem olika modellerna av den effektiva kolsyremaskinen man tog fram.

kolsyremaskin

Eva Lilja valde omsorgsfullt ut de fem färgerna som idag finns på Agas Aqvia kolsyremaskiner samt färgerna blev svart, crème, solbränd, brandgul och lime. Det finns en kulör här som matchar i varje boende! Det är självklart blott en del av Aqvia kolsyremaskin som har kulör, resten är gjort i specialbehandlat, rostfritt stål som inte låter sig fläckas av osmickrande fingeravtryck.

I Sverige finns ett av världens renaste vatten direkt i kranen och det njuter vi givetvis av genom att kunna hälla upp ett bägare kyligt vatten samt inmundiga direkt utan att oroa oss för några obehagliga konsekvenser alternativt märkliga bismaker. Vi skulle dock kunna njuta ännu mer av detta, och begagna det till både kolsyrat vatten och dricka igenom att använda en kolsyremaskin.

Fördelarna med en egen kolsyremaskin är många. I längden blir det mycket billigare att göra sin egen dricka samt sitt eget bordsvatten, men investeringen gör också att man slipper dra med sej en massa vatten hem från affären, vatten som vi ju, som sagt, har nära nog avgiftsfri hemma i kökskranen. Den tredje avgörande faktorn handlar om miljön. Transporter av vatten och dricka sliter oerhört på miljön, genom att stora, tunga lastbilar leverar dessa drycker över hela Sverige, Europa och världen. En egen kolsyremaskin är ett modernt val som passar alla från singel till barnfamiljer.

När det innefattar aromer av bubbelvatten så finns det idag en lång rad annorlunda alternativ. Dels kan man välja att smaksätta sitt vatten med bara smak, i elegans med Ramlösa och Vichy Nouveau. Detta passar alla som vill inmundiga kalorifritt vatten. Aromhuset saluför 20 annorlunda smaker för bordsvatten, alla med exklusiv samt tydlig smak, men helt fria från både sötningsmedel samt socker. Aqvia gör oxå smaker för bordsvatten, fast har ett mindre sortiment.

För läsk är riktiga läskkoncentrat godast, även om det går att göra läsk med saftkoncentrat oxå. Det kommer fler och fler läskkoncentrat och idag kan man hitta både de med full sockerhalt, minskad sockerhalt samt totalt sockerfria varianter. Alla är emellertid söta – ja.

För att ens vatten skall kunna kolsyras behövs en gaspatron samt när man köper en ny Aqvia kolsyremaskin så får man alltid minst en patron på köpet. När den är final, vilket den är efter att man har kolsyrat upp till 60 liter vatten, så kan man byta in den hos sin återförsäljare mot en ny till ett reducerat pris. Aqvia kolsyrepatroner är på så vis bra för både miljö och plånbok.