Bordsvatten med smak av lingon

Det finns tre nykomlingar i Gert Stand AB´s sortiment för kolsyrat vatten, och lingon är en av dessa.

Gert Strand AB har försett livsmedelsindustrin med smaker sedan 1974, både i Sverige och utomlands. Företaget, som har sin bas i Svedala, strax utanför Malmö i Skåne, har med Aromhusets smaker för bordsvatten, vispgrädde, kaffe samt läsk, haft enorma framgångar – inte minst bland människor som vill dra ner på sitt intag av socker.

Alla Aromhusets produkter, inberäknat den nya bordsvattenaromen lingon, men med undantag för några läskkoncentrat som består av ca 20 % socker mot vanlig läsk, är helt fria från både kolhydrater samt kalorier. De ger ingen blodsockerpåverkan och är inte farliga för vikten på något vis. Istället skänker de briljant smak åt vatten, kaffe samt grädde/yoghurt/glass.

sodastreamer kolsyrat vatten smakerläskvichyvattenmineralvatten

Aromhusets bordsvattenaromer är fantastiska att ha i sitt hemkolsyrade vatten, flera använder sig av kranvatten och en egen kolsyremaskin för att producera smakligt bubbelvatten, istället för att spendera massor av pengar på färdiga bubblor. Med Aromhusets smaker erhåller man även exakt den smak man önskar på bubbelvattnet! Det går även fint att droppa aromerna i färdigkolsyrat vatten.

Lingon är en smak som många svenskar beundrar. Dessa röda små bär som är så goda att äta under skogspromenaden frambringar nostalgi i flera av oss. Lingonsmaken är härlig i vatten, inte för söt och mjuk, men heller inte sur eller bitter, utan exakt lagom och en smak som älskas av alla från 0-110 år.

Samtliga Aromhusets smaker går dessutom att sammansätta med varandra! Lingon är en smak som skulle kunna gå väl ihop med t ex citron alternativt blåbär – smaker som redan finns i sortimentet.

Aromhusets bordsvattenaromer är oerhört flexibla, de går både att kyla ner och hetta upp så man kan använda dem i bakning, glasstillverkning, isbitar, yoghurt och en massa övrigt. Blott fantasin sätter gränserna. Medan vispgräddearomerna är starkare i smak och ger färg åt grädden/yoghurten så är bordsvattenaromerna mildare och fullständigt fria från färg. Det innebär att de känns naturliga för den som vill nyttja dem för saker som just yoghurt och glass, men inte riktigt lika festliga som smaksättare till barnens födelsedagstårta.

När man ska dosera Aromhusets bordsvattenarom lingon så följer man samma instruktioner som man får med alla andra bordsvattenaromer. Två ml arom är tillräcklig för en liter vatten, en praktisk doseringspipett följer med vid varje köp. Man kan också mäta upp med hjälp av den lilla flaskans kork som rymmer 3 ml arom om man fyller den upp till bredden. Varje flaska innehåller 30 ml arom som räcker till 15 liter vatten om man doserar enligt anvisningar.

Mer information om Gert Strand AB, Aromhuset och samtliga smaker för kaffe, vatten och grädde finns att få på www.aromhuset.com.

Aromhusets bordsvattenarom lingon finns att köpa på www.allt-fraktfritt.com, precis som alla andra smaker ur utbudet.