Det finns många Soda Streamer test att hitta på internet

Soda Stream test efter Soda Stream test går att finna runt omkring på webben. På youtube.com kan man hitta mängder av Soda Stream tester där folk testar annorlunda modeller, funktioner och smaker. Det finns även en hel del recensioner där ute att ta del av, både privata på bloggar samt i nätbutiker, och mer professionella som genomförts av tidningar samt samlingsskrifter.

Det finns egentligen inte så hemskt mycket att tänka på när man köper en ny kolsyremaskin. De ledande märkena på marknaden är klassikern Soda Stream, samt tyska konkurrenten Wassermaxx från Aga. Det dyker emellanåt upp andra märken och erbjudanden, stundtals är de dock länkade med Soda Stream utan att det har gjorts uppenbart.

smaksatt mineralvattenkolsyremaskin kolsyrat vatten

Fastän de flesta kolsyremaskiner klarar av att kolsyra vatten med relativt jämn prestation så finns det tämligen stora prisskillnader. Visst kan det finnas bättre och mindre bra kvalitet på maskinerna, men priset beror oftast på design och speciella attribut. Det finns en kolsyremaskin som står ut lite bland de andra när det gäller vilken mängd kolsyra maskinen kan släppa till vattnet och det är Soda Stream Design, som skänker mer kolsyra än någon annan maskin. I annat fall är det bara att trycka på kolsyreknappen, alternativt -spaken upprepade gånger för att få så mycket kolsyra man vill ha i sin dryck.

En annan kolsyremaskin som sticker ut är Soda Stream Penguin, som är den enda sodastreamern med glasflaskor istället för plast samt metall. Dessa flaskor är även snyggt designade, även om de rymmer en aning mindre än de vanliga plastflaskorna. Penguin har även en mycket modern look och påminner om en stilren pingvin i hopfällt läge.

Wassermaxx annorlunda kolsyremaskiner påminner generellt sett om Soda Streams modeller, men håller ett genomsnittligt lägre pris, om än marginellt. Det är det enda sättet för Wassermaxx att stå sig i konkurrensen med det erfarna och väletablerade märket Soda Stream. Aga, som ju marknadsför Wassermaxx, är dock oerhört duktiga på just kolsyra och har etablerat sig som en aning av specialister på det området. Deras försäljning av carbonatorer – kolsyrekranar – går otroligt bra, såväl för vanliga hushåll som för restauranger och barer landet runt.

När det gäller själva kolsyran så ser Agas samt Soda Streams gaspatroner identiska ut, och innehållet är det samma. Det enda som skiljer dem åt är etiketten som sitter på. I Sverige innehåller en standardpatron 425 gram kolsyra och kostar drygt 200 kronor att inhandla ny. Man har dock kommit på en mycket klyftig lösning när det gäller kolsyrepatroner och det är att man, mot en betydligt mindre summa, kan lämna in sin tomma kolsyrepatron mot en nyfylld. Det gör att konsumenterna sparar pengar och producenterna material.

När man ska välja Soda Streamer så är det först en god idé att göra upp med sig själv hur mycket ens budget håller för. Därefter får man fråga sig själv hur mycket design samt specialattribut spelar roll för en, och till slut var man får tag på den billigaste upplagan av den modell man bestämmer sig för. Att läsa samt titta på olika Soda Stream test kan vara en god hjälp längs vägen.