En jämn vätskenivå håller dig sund och balanserad

Både människan och jorden består bägge till mycket stor del vatten. Fakta är att det inte finns en enda organism på vår jord som inte är avhängig vatten för att överleva. En människa t. ex. dör på enbart några dagar ifall hon inte får i sig denna livets dryck.

smaksatt mineralvattenkolsyremaskin kolsyrat vatten

Rekommendationen som brukar ges till oss är att dricka mellan 1-2 liter vatten – förutom den vätska vi får i oss via maten. Om man svettas mycket, är aktiv, stressad, är i varma klimat el. dyl. så tvingas man dricka ännu mer än så. Få förstår vikten av detta och slarvar med vattenintaget. De kortsiktiga effekterna av att inte få i sig tillräckligt med vatten är bl. a. slöhet, bristande koncentrationsförmåga, huvudvärk samt lätt irritation.

När man arbetar är det inte ständigt så lätt att komma ihåg vattnet, antagligen känns en kopp kaffe som en mer logisk dryck när energinivån sjunker. Kaffe är vätskedrivande så gällande den så känsliga samt viktiga vätskebalansen är det en riktig bov. När energikicken från koffeinet har lagt sig så är man plötsligt än tröttare samt mer ofokuserad.

De långsiktiga effekterna av ett för lågt vattenintag är att kroppen blir mindre resistent mot virus och övriga sjukdomar. Man drabbas också av de kortsiktiga effekterna ofta vilket leder till att man eventuellt ser sig själv som en människa med låg energi samt bristfällig potential att få saker uträttade. Man vill helst ta det lugnt och undgå pressa sig för mycket. Det är ett destruktivt mönster, särskilt när man tänker på att lösningen är så okomplicerad. Det är ju bara till att dricka mer vatten.

Vätskeintaget bör vara utspritt i många mindre intag med jämna mellanrum under dagens lopp. En vattenautomat på jobbet underlättar för personalen att minnas att inta vatten regelbundet. Den gör det också lite roligare samt godare att dricka – speciellt om den är utrustad med dubbel kran och erbjuder både slätt och kolsyrat vatten. De flesta moderna vattenautomater har kylare så att vattnet jämt ska kännas friskt och kyligt.

Kolsyrat vatten är uppskattat av många, bubblorna skänker en extra känsla av fräschör och efter intaget så känner man sig renad och uppfriskad. När man ser till handeln så säljs det idag massor av kolsyrat vatten, och bäst av allt säljer kolsyrat vatten som är aningen smaksatt. Man har länge kunnat hitta bubbelvatten med smak av citron, men de senaste åren har marknaden svämmat över med kolsyrat vatten med massor av annorlunda smaker att välja mellan.

Gert Strand AB heter det företag som bland annat säljer varumärket Aromhuset – aromer för smaksättning av kolsyrat vatten. Strand har tagit fram 16 smaker av varierad sort – alla fria från både socker samt kemiska sötningsämnen, och de har nått stora framgångar på kort tid. Nu har han tagit sikte på arbetsplatsernas vattenautomater och lanserar sex av sina smaker – äpple, granatäpple, hallon, blåbär, persika samt melon – i ny, större flaska, med en utförligt framtagen pump för enkel dosering.

Man avgör själv hur mycket smak man vill ha på sitt vatten och doseringen går på en halv sekund. Med hjälp av Aromhusets smaker vid vattenautomaten på jobbet så kommer varenda personal ha lättare för att komma ihåg att hålla vätskebalansen under kontroll – något som både arbetsgivare och anställda vinner på.