Förtjusande och effektiv kolsyremaskin på marknaden heter Soda Stream Genesis

En av Soda Streams mest populära kolsyremaskiner heter Soda Stream Genesis. Den har samma funktioner som den klassiska Jet-maskinen, men modernare och mer slimmad design. Utöver Genesis så marknadsför Soda Stream för tillfället den enkla och klassiska Jet, pingvininspirerade Penguin – den enda kolsyremaskinen med glaskaraffer, och Pure som står för elegans och komfort.

Soda Stream var först i världen med att göra kolsyremaskiner för hemmabruk, redan 1903 tillverkades den första förlagan som sedan såldes till fina hushåll runt om i England. Under 1950-talet började sodastreamers säljas kommersiellt och under 80-talet kom den riktiga boomen. Alla hippa hem ville plötsligt lägga vantarna på en egen sodastreamer och bubbliga drycker av annorlunda slag experimenterades fram i köken.

kolsyremaskin

Kolsyrat bordsvatten är idag mer eftertraktat än tidigare och vi släpar hem tunga backar samt flaskor från affären. Det kan tyckas en aning onödigt när man idag, för en relativt billig peng, kan investera i en egen kolsyremaskin och därmed alltid ha tillgång till kolsyrat vatten utan att ens behöva tänka på att köpa och släpa hem det.

Det ironiska med släpandet av läsk och kolsyrat vatten är att oavsett vad det är man handlar med sig hem så består det till minst 90 procent av rent vatten. När vi har tillgång till ett av världens renaste vatten direkt i våra kranar så känns släpandet än mer onödigt.

Ifall man gillar sitt bordsvatten smaksatt så finns det idag en hel del skilda aromer man kan testa. Aromhuset har framställt bordsvattenaromer i 35 år och har lyckats med konsten att framställa goda aromer utan vare sig socker eller sötningsmedel. De har 16 smaker i sitt utbud och hos allt-fraktfritt.com kan man beställa dem och få dem levererade direkt hem i brevlådan.

Sonjo är ett annat bolag som tillverkar både läskkoncentrat samt bordsvattenaromer. De har 30 skilda koncentrat varav sju är sockerfria. Sonjo erbjuder smaker som är svåra att få tag på bland andra märken, däribland originalessensen för Champis.

Soda Stream tillverkar så klart sina egna läskkoncentrat och vattenaromer och Aga, som marknadsför Soda Streams dominerande konkurrent Wassermaxx, likaså. Dessa koncentrat är möjligtvis aningen lättare att få tag på ute i handeln, men genom nätet brukar man kunna finna även de aningen mer sällsynta produkterna.

Genom att använda sitt kranvatten och själv addera smaker och kolsyra så hjälper man till att bidra till en renare värld. Transporterna av allt smaksatt vatten över Sverige och resten av världen skapar mängder av miljöskadliga avgaser och allt avfall efter tomburkar och flaskor är onödigt. Med hjälp av en egen Soda Stream Genesis så återanvänder man sina PET-flaskor mängder av gånger innan de behöver bytas ut.

En kolsyrepatron från Soda Stream (Alcojet) alternativt Wassermaxx (Aga) rymmer 425 gram kolsyra vilket räcker till runt 50 liter vatten, lite beroende på hur mycket kolsyra man vill ha i. En ny gaspatron kostar omkring 250 kronor, men när ens patron är slut är det billigare att byta in den mot en ny, vilket går på under hundralappen. I en Soda Stream Genesis fungerar Soda Streams egna Alcojet-patron exakt lika bra som en från Aga.