Fräscht vatten på jobbet ger alerta anställda

Varje chef bör investera i goda dryckesmöjligheter på arbetsplatsen. Vatten är nödvändigt för alla levande organismer på jorden. Vatten är liv samt den absolut största beståndsdelen såväl på jorden som i människokroppen. Vattnet fyller flera funktioner i kroppen som t ex: transport av näringsämnen och slaggämnen, deltar i kemiska reaktioner, löser upp vitaminer, mineraler samt mindre molekyler, smörjer och dämpar stötar kring kroppens leder, reglerar kroppstemperaturen och hjälper till att hålla blodmängden i balans.

Ifall vi inte får i oss vatten så är ett av de tidigaste symtomen huvudvärk, trötthet, oförmåga att fokusera, aptitbortfall, rodnader i huden, ökad puls, darrighet, illamående, ökad kroppstemperatur samt stickningar i musklerna m fl. Följaktligen är det väldigt betydelsefullt att få i sig vatten på jobbet därför att över huvud taget kunna prestera och få någonting gjort.

Man bör komma ihåg att även ifall kaffe kanske är uppiggande, och för flera en nödvändig dryck för att orka jobba, så är det också vätskedrivande. För den skull är det extra centralt att dricka vatten kontinuerligt, för att hålla kroppen i harmoni. Även te driver vätska, medans juice är ett bra komplement åt vatten.

Allt fler får upp ögonen för vattnets egenskaper och hur viktigt det är för ens prestationsförmåga. Flera chefer ställer in vattenkylare åt sina anställda. Att ha tillgång till färskt, kallt samt friskt vatten i ens kontor alternativt korridor hjälper många att komma ihåg att få i sig vätska. En annan sak som bestämt muntrar upp på kontoret är en kolsyremaskin. På så vis kan man på några sekunder få kolsyrat vatten, som till och med går att smaksätta, att släcka törsten och finna fokus med. För en chef är det en väldigt liten investering för sina anställdas välmående.

Det finns flera annorlunda typer av vattenmaskiner, allt från plasttanker med rent, stilla vatten som byts ut när de tar slut, till fullfjädrade carbonatorer som installeras i diskbänken och ger kolsyrat vatten omedelbart ur kranen. Aga är ett av företagen som till ett hyfsat pris saluför carbonatorer. En annan variant av maskin som börjar bli allt mer omtyckt är den som har två kranar, en med kolsyra samt en utan.

kolsyrat vatten smakersodastreamersodastreamer mineralvattenbubbelvatten

Kolsyrat vatten är på inget sätt mindre hälsosamt än stilla, det är bara en aning festligare. Det finns ännu fler metoder för att piffa till sitt vatten och det är med hjälp av smaksättare. Det finns åtskilliga märken idag som producerar aromer för bordsvatten och vissa av dem innehåller varken socker alternativt sötningsmedel. När man har hällt upp sitt vatten i ett glas eller en flaska så använder man bara en liten doseringspipett och droppar ner den smak man för stunden är sugen på och voila! Gott, kallt, friskt och läskande vatten som hjälper en att hålla sig alert på jobbet.

Visst kan man hålla sig till vanligt kranvatten också, men idag är vi tämligen borskämda med gott, buteljerat vatten. Vi tar med oss små flaskor till jobbet, med dyrt vatten av rätt märke samt smak, oavsett det är Loka, Ramlösa alternativt vichyvatten. Det kostar, är miljöovänligt samt krångligt att kånka runt på. Smakligt vatten på jobbet medför sannerligen enorm skillnad!