Friskare, piggare och mer fokuserad personal med hjälp av smaksatt vatten på jobbet

Det finns en tydlig hälsotrend som sprider sig runt om i Sverige samt resten av världen, framför allt de senaste åren. Man blir mer och mer aktsam med vad man äter, dricker och hur man lever sitt liv. De flesta inkluderar idag någon form av träning i sin vardag därför att hålla sina kroppar starka samt sina huvuden pigga.

En livsviktig del i att hålla sig frisk och stark är att se till så att kroppens vattenförråd hela tiden är välfyllt. Våra kroppar utgörs till en otroligt stor del av vatten och ingen levande organism på vår jord klarar sig utan denna genomskinliga, kemiska sammansättning. Som inaktiv måste man inta mellan 1-2 liter vatten om dagen, men vid minsta aktivitet bör dosen ökas. Ifall det är varmare än vanligt, eller ifall man utsätts för stressande situationer så ska också intaget ökas då man genom svett förlorar betydligt mer vätska än man antar. Självklart ska man även se till att dricka mycket vatten när man tränar och i samband med intag av vätskedrivande drycker som kaffe alternativt te. Det är inte alltid man känner törst när man är på väg att bli uttorkad, men saker såsom torr mun/hy, spruckna läppar, huvudvärk samt matthet är vanligtvis tecken på att man måste inta mer vatten.

kolsyremaskin

På arbetsplatserna runt om i Sverige har man förstått värdet av att de anställda har tillgång till friskt, lockande vatten dagen lång. Man installerar vattenautomater med både stilla och kolsyrat vatten – självfallet kylt! Arbetarna kan gå till vattenautomaten och fylla på en liten plastkopp, en favoritmugg eller en halvlitersflaska att ta med bort till sin privata arbetsstation. Det blir ett litet uppehåll från arbetsuppgifterna som skänker en chans att interagera med kollegor, sträcka på benen och viktigast av allting – fylla på sitt vätskeförråd. Man kommer oftast åter till arbetet med klarare huvud samt bättre fokus på sitt arbete.

Till dessa vattenautomater på arbetsplatserna har Aromhuset nu tagit fram smaker som kan blandas med hjälp av det kolsyrade vattnet. Vi uppskattar lite smak i vårt bubbelvatten – den trenden är konkret då det köps mer smaksatt kolsyrat vatten från affärerna idag än naturellt. Smakerna kommer i smarta pumpflaskor där ett pumptag är tillräckligt till 15 ml kolsyrat vatten vilket är vad en plastmugg rymmer. Vill man fylla på en halvlitersflaska för att ta med sig till sin egen arbetsstation så är det lagom med 3-4 pumptag från aromflaskan.

Det finns nu sex annorlunda smaker bland de som är framtagna för vatten på jobbet-automater, de är: äpple, granatäpple, hallon, blåbär, persika och melon. Varje flaska innehåller 270 ml arom vilket räcker till ca 58 liter vatten om den doseras i enlighet med anvisningarna.

Aromhuset har med kraftig succé även tagit fram aromer för smaksatt kolsyrat vatten för hemmabruk, dessa kommer i mindre flaskor om 30 ml, men finns i hela 16 mumsiga smaker. Det fina med Aromhusets smaker är att de varken består av socker eller någon form av kemiska sötningsmedel, de är fullt fria från onödiga tillsatser och har noll kalorier. Det gör att de passar alla från diabetiker till barn och hälsomedvetna människor som vill hålla nere intaget av socker och kemiska tillsatser.