God smak I kolsyrat vatten med Aromhusets lingonarom

Aromhusets bordsvattenarom lingon är en av tre nykomlingar i det rika utbudet av smaker för kolsyrat vatten, framställt av Gert Strand AB.

Gert Strand AB har försett livsmedelsindustrin med smak sedan 1974, både i Sverige samt utrikes. Företaget, som har sin bas i Svedala, strax utanför Malmö i Skåne, har med Aromhusets smaker för bordsvatten, vispgrädde, kaffe och kolsrat vatten, haft stora framgångar – inte minst bland människor som önskar dra ned på sitt intag av socker.

Alla Aromhusets produkter, inklusive den nya bordsvattenaromen lingon, men med dispens för ett litet antal läskkoncentrat som innehåller ungefär 20 % socker mot vanlig läsk, är totalt fria från både kolhydrater och kalorier. De ger ingen blodsockerpåverkan och är inte farliga för vikten på något sätt. Istället skänker de briljant smak åt vatten, kaffe och grädde/yoghurt/glass.

Aromhusets bordsvattenaromer är underbara att ha i sitt hemkolsyrade vatten, många använder sig av kranvatten och en egen kolsyremaskin för att göra gott bubbelvatten, istället för att spendera massor av pengar på färdiga bubblor. Med Aromhusets smaker får man dessutom absolut den smak man önskar på bubbelvattnet! Det går också bra att droppa aromerna i färdigkolsyrat vatten.

Lingon är en smak som är djupt rotad i svenska hjärtan. Dessa röda små bär som är så goda att mumsa i sig under skogspromenaden frambringar nostalgi i många av oss. Lingonsmaken är briljant i vatten, inte för bedårande samt fluffig, men heller inte arg alternativt bitter, utan absolut lagom och en smak som älskas av alla från 0-110 år.

sodavatten smakersmaker för mineralvattensmakessenser kolsyrat vatten

Alla Aromhusets smaker går dessutom att mixa med varandra! Lingon är en smak som skulle kunna gå väl förbund med t ex citron alternativt blåbär – smaker som allaredan finns i sortimentet.

Aromhusets bordsvattenaromer är enormt flexibla, de går både att kyla ner och glöd opp så man kan använda dem i bakning, glasstillverkning, isbitar, yoghurt samt en massa annat. Blott fantasin sätter gränserna. Medan vispgräddearomerna är starkare i smak samt skänker kulör åt grädden/yoghurten så är bordsvattenaromerna mildare och helt fria från färg. Detta gör att de känns naturliga för den som vill använda dem till don som just yoghurt samt isglass, men inte riktigt lika festliga som smaksättare till barnens födelsedagstårta.

När man ska mäta upp Aromhusets bordsvattenarom lingon så följer man samma instruktioner som man får med alla andra bordsvattenaromer. Ett par ml arom är lagom för en liter vatten, en användbar doseringspipett medföljer vid varje förvärv. Man kan också mäta upp med hjälp av den lilla flaskans kork som rymmer 3 ml arom om man fyller den opp till kanten. Var butelj innehåller 32 ml arom som räcker till 16 liter vatten om man doserar i enlighet med anvisningar.

Mer fakta om Gert Strand AB, Aromhuset och alla smaker för fika, vatten och grädde finns att få på www.aromhuset.com.

Aromhusets bordsvattenarom lingon finns att anskaffa på www.allt-fraktfritt.com, precis som alla andra smaker ur sortimentet.