Gör billigt bordsvatten med en kolsyremaskin

Nu kan du åstadkomma hemmagjort kolsyrat vatten

Med en kolsyremaskin bland hemmets elektriska apparater har man plötsligt möjlighet att kolsyra vatten själv, istället för att köpa det dyrt i affär. Kolsyremaskiner kan man använda för att kolsyra vatten, med eller utan smak, men också för att åstadkomma egen läsk. Det är en trevlig apparat att ha hemma, som hela familjen kan ha massor av glädje av, inte minst barnen som anser att såväl process som utfall är superkul!

kolsyrat mineralvatten smakerkolsyrat bordsvatten essenserbordsvatten smakerläskkoncentratkolsyrat vattenseltersvattenbordsvatten

Vanligt, alldagligt vatten omedelbart från kranen i all heder – det kan utgöra en felfri räddare i nöden när man är supertörstig och behöver få i sig rejäla klunkar vatten fort och effektivt – till exempel efter träning. Men kolsyrat vatten slår slätt vatten vid ungefär samtliga andra tillfällen. Bubblorna som skapas av kolsyran bidrar till en känsla av fräschör och lämpar sig såväl med mat som utan. Många gillar att ha lite kolsyrat vatten på bordet att dricka till maten, andra vill ha ett glas bubbelvatten framför TV:n på kvällen.

Se till att kolsyra riktigt kyligt vatten

Kolsyra trivs bevisligen bäst i kallt vattnet, ju varmare vätskan är, desto snabbar spricker kolsyrebubblorna. Med tanke på att man vill hålla kvar kolsyran så länge som möjligt så ska man hålla drickan så kall som möjligt, is är bra att lägga i glasen/flaskan/tillbringaren och när det inte dricks så ska vattnet helst förvaras förslutet i kylskåpet.

Ge smak åt bubblorna med hjälp av Aromhusets enastående bordsvattenaromer

För att smaksätta sitt hemkolsyrade vatten är Aromhusets bordsvattenaromer ens allra bästa alternativ. De skänker fyllig, men samtidigt diskret smak som inte på något vis tar överhanden. Det finns 22 skilda smaker i Aromhusets utbud av bordsvatten och alla går att sammansätta med varandra, så kombinationerna är närapå oändliga.

Barnen tenderar att bli väldigt förtjusta i de mjuka smakerna från Banan, Persika, Jordgubbe, Smultron, Vanilj, Toffee Kola och Blåbär medan mer sofistikerade smaklökar föredrar Granatäpple, Svart Vinbär och Pepparmint. Just smaken Pepparmint är en relativ nykomling och helt klart inte den första smaken man tänker på i bordsvattensammanhang. Men som en efter maten-dryck är denna smak utomordentlig och måste helt klart prövas! Ingenting fräschar upp en mun bättre än kolsyrat pepparmintsvatten.

Mer än bara bordsvattenaromer

Aromhuset producerar inte enbart bordsvattenaromer, utan även läskkoncentrat, för den som önskar ha mer smak och en aning sötma. Bordsvattenaromerna bidrar till ingen sötma till dryckerna alls, men läskkoncentraten gör – trots att de innehåller mindre än 80 % mindre socker än i annan läsk.

Man kan, om man vill, söta sitt bordsvatten med hjälp av en droppe Sucralose eller två, likaså i Gert Strand AB:s (som ligger bakom Aromhuset) sortiment. Det smaksatta, kolsyrade vatten man hittar i butik saknar sötma, men man är fri att prova hur man vill och stundvis kan lite sötma vara utsökt i det kolsyrade vattnet.

Bordsvattenaromerna går också att nyttja till annat, en favorit är att ha Toffee Kola i naturell yoghurt på morgonen – man får samtliga fördelar som kommer med den nyttiga, naturella yoghurten, plus fantastisk mjuk och len smak av Toffee Kola.

Köp dina bordsvattenaromer från sajten www.allt-fraktfritt.se, så besparas du fraktkostnader!