Gott vatten på jobbet vinner samtliga på

Alla vet vi att vatten är avgörande för vår överlevnad. Människokroppen består till mellan 60-80 % av vatten och vätskenivån måste fyllas på mycket kontinuerligt då den jämt sjunker när vi går på toa, svettas och till och med andas. Jorden vi bor på består till övervägande andel vatten och kallas i folkmun «den blå planeten» – av exakt denna anledning.

När vi befinner oss på jobbet – vilket för de flesta av oss innebär en kraftig del av dagen – så är vi ofta för upptagna med våra arbetsuppgifter för att komma ihåg att fylla på vätskenivån tillräckligt ofta. Eventuellt stressar vi, vilket faktiskt medför att vi förbrukar mer vatten, och flera är vi som tar till kaffe när vi känner tröttheten tassa sig på.

sodastreamer kolsyrat mineralvatten smakerläskeblaskvichyvattenmineralvatten

Trötthet, matthet, slöhet, försämrad fokusering och lätt huvudvärk är ofta indikationer på något så lättbotat som vätskebrist. Även intag av just kaffe – drycken vi tror ger oss ork – leder hastigt till vätskbrist då det är vätskedrivande, och får på så sätt motsatt effekt i det långa loppet. Om man inte dricker nog med vatten så blir man även mer öppen för sjukdomar och virus så att se till att vätskebalansen hålls skänker goda effekter på både lång och kort sikt.

Det börjar Sveriges uppdragsgivare få upp ögonen för och allt fler låter installera vattenautomater på jobbet. En vattenautomat är mycket mer lockande än en ordinär kran i ett trött litet fikarum. Moderna vattenautomater serverar måttligt kylt, friskt, krispigt vatten hela dagen lång och plötsligt blir det ett nöje att gå och ladda på vätskenivån med jämna mellanrum.

Flera av dagens vattenautomater har två kranar, en med vanligt slätt vatten och en med kolsyrat. Det kolsyrade vattnet ger många en ytterligare känsla av uppfriskning då det sticker skönt i mun och hals. Det är endast att se till handeln så är det uppenbart att vi svenskar minsann har lärt oss att tycka om våra bubblor.

En annan tydlig trend när det gäller vatten är det enorma engagemang vi svenskar har fått för smaksatt, kolsyrat vatten. I inget övrigt land i världen dricker man så mycket bubbelvatten med smak som här och utbudet som finns är jämförelsevis stort. Vi tycker om smak och läskande bubblor, men vill finna hälsosamma alternativ till sockrig läsk.

Gert Strand AB saluför aromer för kolsyrat vatten genom varumärket Aromhuset sedan en tid tillbaka. De är fria från både socker och sötningsämnen, men är samtidigt rika på smak. De har blivit väldigt populära bland privatpersoner och kan blandas i både köpt kolsyrat vatten samt hemkolsyrat. Det finns ca 20 skilda smaker, samtliga noggrant framtagna och avvägda.

Nu släpper Aromhuset sex av de populära smakerna i ny flaska. Den nya flaskan är avsedd att användas tillsammans med de vattenautomater som nämnts tidigare i texten. Flaskan rymmer mycket mer än sin föregångare – hela 270 ml, mot de andras 30 – och är utrustad med en speciellt framtagen pump. Denna pump åstadkommer doseringen busenkel – ett pumptag för en vanlig 150 ml-plastmugg och 3-4 pumptag för att smaksätta en halv liter bubbelvatten.

Med Aromhusets smaker vid vattenautomaten på jobbet blir intresset för små, regelbundna vattenpauser ännu större, vilket bidrar till såväl härlig stämning som höjd prestationsförmåga och hållbar hälsa hos samtliga som arbetar.