Information om smaksatt kolsyrat vatten

Det har skett en ökad efterfrågan efter smaksatt kolsyrat vatten, vilket beror på att allt fler insett betydelsen av en friskare livsstil och att många har en skepsis mot kranvatten.

Smaksatt vatten – de näringsmässiga fakta med efterfrågan på den sundare livsstil som går hand i hand med det ökade intresset för vad vi egentligen äter samt dricker, de “näringsmässiga fakta” som finns på etiketterna av livsmedel samt drycker granskas som aldrig förr.

smaksatt vattenkolsyremaskin kolsyrat vatten

Men som du kan föreställa dig, utan att tvinga i dig något av diverse smaksatta vatten som vi dricker, finns det tämligen mycket att rapportera om.

Men tillverkarna vrider och vänder gällande märkningsreglerna som innebär att du missar många av detaljerna i vad som finns i drycken på etiketten och lite är det vad folk förväntar sig att se, även om de inte helt ut förstår vad det hela innebär.

Ett av de mest påfallande exemplen är ändå Coca Cola med sitt budskap att en burk Coca Cola består av lika mycket socker som ett motsvarande glas med apelsinjuice (cirka tio bitar socker).

Att sedan Coca Cola saknar allt vad vitaminer och mineraler som finns i fruktjuice väljer de att inte yppa något om.

Om du nu anser att 10 bitar socker låter mycket – vilket det är – så kolla vad en Milkshake på MacDonalds innehåller, motsvarande 16 bitar socker av kolhydrater!

Allt fler inser vådan av att stoppa i sig en massa extra socker. Läskedryckstillverkarna lanserar då istället lightdrycker som istället innehåller sötningsmedel av tveksamma hälsoskäl.

Smaksatt kolsyrat vatten, vinner mer och mer mark som ersättare av de vanliga läskedryckerna.

Här i Sverige bör vi skatta oss särskilt lyckliga där vårt vanliga kranvatten kan vara renare än de flaskor innehållandes vatten som finns att införskaffa i livsmedelshallarna.

Smaksatt vatten – ett hälsosammare alternativ och med kravet på en sundare livsstil går det ökade intresset för vad vi egentligen äter samt dricker.

Konsumenter kollar alltmer sin mat och dryckesval baserade på näringsinnehåll och den näringsmässiga informationen på etiketterna som aldrig förr.

Konsumenter är också mer medvetna om vikten av vattentillförsel som en del av en hälsosam livsstil. Att hålla kroppen väl hydrerad ger bättre energinivåer, hjälper till att kassera toxiner som kommer från ditt system, och hjälper till att hålla huden ungdomlig.

Vatten, i motsats till klassiska kolsyrade drycker, juice, kaffe etc är kalori fri och har inga negativa egenskaper, men låt oss vara helt ärliga, det kan vara aningen trist.

Vatten som smaksatts med sockerfria aromer erbjuder alla fördelarna med rent vatten men med extra plus för att det smakar gott, och med så många intressanta och fängslande smaker som finns tillgängliga nu finns det jämt någon smak som kan tilfresställa även den mest blaserade av provsmakare.

Bra smak, inga kalorier är ett självklart val för den hälsomedvetna konsumenten.