Kan kryddat bubbelvatten göra dej fet?

Alla har hört om att det är livsnödvändigt att få nog med vatten att dricka.

Människor kräver extensiv mängder återfuktande vätskor för att våra kroppsfunktioner ska funka adekvat, men de flesta människor tycker möjligheten att dra i sej bägare eller bägare sedan mugg med totalt smaklöst vatten är jättejobbigt, speciellt är det så i de länder där vatten inte är någon bristvara som i Sverige.

smaksatt kolsyrat vattenkolsyremaskin kolsyrat vatten

Många folk vänder sig till mer dramatiska drycker, såsom kolsyrat vatten för att fullgöra sina rekommenderade muggar med fluid per dag.

Men stämmer ryktet om att ett lyx att denna dryck ej är så hälsosamt som man skulle kunna tro?

Kan det antagligen till samt med framkalla viktökning?

Låt oss ta en titt på effekterna av Karboniseringen

Ja, ryktet om att karboniserat vatten minsann kan framkalla uppsvälldhet samt viktökning är helt enkelt falskt, så du man vara totalt lugn samt fortsätta dricka kryddad karboniserat bubbelvatten.

Att kolsyra är ofarligt.

Att placera kolsyrade bubblor till vatten alternativt läsk, vari gasen infunderas i vätskan är ofarligt för människans ämnesomsättning.

Därjämte kan kolsyragasen verka helt tvärtom att du känner dej mätt och belåten snabbare och detta skulle minsann kunna bidra till dina ansträngningar att minska i vikt.

Men låt oss leta efter den reella viktboven

Men medan kolsyrat vatten i sej är helt ofarligt samt eventuellt bra för din hälsa, dricker de större människor inte det i sin tvättad form.

Vanlig läsk har en ansenlig och fruktansvärd mängd socker samt kalorier.

Även lightläsk, med inget kalorier per portion har potentiellt farliga aspartam sockersubstitut.

Det finns några smaksatta drycker som är lite bättre, man måste helt enkelt själv avsyna dryckens natriumhalt samt art av sötningsmedel för att avgöra om drycken kan vara ett hållbart alternativ till den vanliga läsken.

För när fel tillsatser blandas i kolsyrade drycker, kan det framkalla autentisk och rätt så kraftig viktökning.

Men visste du detta?

Coca Cola som är världens största fabrikant av läskedrycker och största märke i Sverige uppger på sin webbsida att deras läskedrycker har lika mycket socker som naturlig fruktjuice.

Det kan agera missvisande, men är (givetvis listigt valt utav dem) för Livsmedelsverket fick ge dem korrekt i att ren fruktjuice innehåller lika mycket socker som läsk.

Man uppskattar att en burk Coca Cola innehar kolhydrater som motsvarar cirka tio sockerbitar.

Skillnaden, som Coca Cola talar tyst om är apelsinjuice har “goda” vitaminer samt mineraler som fattas totalt i Coca Cola.

Dricker man 2, 5 dl juice utav apelsin eller äpple, alternativt en butelj Mer, får man i sej motsvarande

7, 5 sockerbitar. Omräknat till 33 cl blir det 10 bitar. Dito innefattar för ett glas Oboy, hållbar utav kaffegrädde och 4 teskedar chokladpulver.

Även i kaffegrädde med tillsatser

En milkshake på McDonalds ger kolhydrater motsvarande hela 19 sockerbitar!

En burk energidryck av märket Red Bull skänker dig inte bara vingar, utan oxå åtta sockerbitar.

The Bottom Line

Om man idag önskar dricka bubbelvatten för att njuta utav dess roliga, brusande konsistens kan det vara en färdigt nyttig vana att krydda det med sockerfria aromer – som inte framkallar någon viktökning.