Kolsyrat vatten med söt och frisk smak av melon

Aromhuset erbjuder riktigt hälsosamma smakessenser som smakar friskt. De är enkla att mäta upp och kan mixas med varandra. Päron är en fruktig samt söt smak som passar samtliga åldrar och som med fördel kan blandas med många andra smaker ur sortimentet.

sodavatten smakersmaker för mineralvattensmakessenser kolsyrat vatten

Gert Strand AB heter företaget som ligger bakom Aromhuset. Aromhuset har 16 annorlunda smaker för kolsyrat vatten, däribland Päron. Smaken är framställd med hjälp av naturliga aromer samt smakar precis som päron ska smaka. Inget socker eller kemiska sötningsmedel finns tillsatt och essensen lämpar sig därför otroligt bra för alla som försöker hålla en sund livsstil men samtidigt gärna vill berika sin tillvaro med goda smaker.

Smaken av päron är söt och fruktig och blandar sig bra tillsammans med andra smaker såsom Äpple eller Persika – för klassiska kombinationer, eller Banan eller Ananas – för riktigt söta drycker som bl a går hem hos barnen. Det finns 16 smaker i Aromhusets utbud och alla kan blandas med varandra vilket ger mängder av kombinationsmöjligheter.

Gert Strand, som har framställt alla smakerna, rekommenderar 2 ml essens åt varje liter vatten. Det är en relativt mild dosering som ändå ger mer smak än det smaksatta kolsyrade vatten man kan hitta klart i affärerna. Strand tyckte själv att utbudet av smaksatt kolsyrat vatten var begränsat, mycket pga att smakstyrkan ofta är väldigt klen, och menar att man med Aromhusets essenser har mycket större valmöjligheter. Därutöver slipper man onödiga tillsatser vilket ligger rätt i tidens hälsotänk.

Bland de 16 skilda smakerna finns, frånsett Päron, allt från utpräglade barnsmaker som Toffee Kola, till vuxensmaker som Absint, exotiska smaker såsom Melon samt klassiska svenska smaker som Fläderblom. Däremellan finns det bärsmaker och fruktsmaker som inte lämnar någon besviken.

Man doserar aromerna med hjälp av essensflaskans kapsyl eller med avsedd doseringspipett. Det är enkelt att både dosera efter egna preferenser, och att blanda annorlunda smaker med varandra. Strand rekommenderar också att försiktigt dosera det kolsyrade vattnet ett tag innan intag – ett dygn eller så – och att hålla vattnet i kalla temperaturer, på så sätt utvecklas smaken av Päron på bästa vis. Det går naturligtvis också bra att dosera precis innan intag.

Aromhusets essenser fungerar lika bra att nyttja till sitt hemkolsyrade vatten om man har en egen kolsyremaskin, men det går lika fint att använda dem till köpt kolsyrat vatten. Man vinner dock på att kolsyra själv – både ekonomiskt samt ur miljösynpunkt.

Thomas Ström, som jobbar som säljare för Gert Strand AB, vill passa på att nämna att man nu söker fler återförsäljare för Aromhusets essenser. För tillfället hittar man dem alla på www.allt-fraktfritt.com. Ström vill understryka hur rätt aromerna ligger i tiden. Vi blir mer och mer medvetna om hur kemiska tillsatser och för mycket socker påverkar vår hälsa dåligt, samtidigt vill vi inte skippa det som är läckert, särskilt inte barnen. Aromhusets essenser är ett innovativt samt välkommet alternativ till alla sötade drycker ute i handeln – man slipper kompromissa!