Läs en Soda Stream review inför ditt stundande inköp

Många ambitiösa Soda Stream review finns att hitta på internet. Allt från avancerade recensioner upplagda som filmklipp på youtube.com, till organiserade reviewcenters som pricerunner.se, eller på nätshoppar med bedömningsskala på var produkt. En Soda Stream review är alltså en form av utvärdering på Soda Streams produkter.

Det är klokt att titta på skilda produktrecensioner innan man bestämmer sig för ett inköp. Samtliga människor är inte ute efter samma sak, så genomgående reviews är bäst. Kanske är lågt pris betydelsefullt för en person medan attraktiv design är viktigare för en annan.

smaksatt vattenkolsyremaskin kolsyrat vatten

Soda Stream framställer både kolsyremaskiner, gaspatroner, PET-flaskor samt smakessenser för läsk – dvs allting man behöver för att producera sina egna kolsyrade drycker.

När det handlar om Soda Streams smaker så har de en del på marknaden, de är söta samt gjorda för att producera läsk. Innehållsmässigt använder Soda Stream både sötningsmedel samt socker i de flesta av sina smaker, några har endast sötningsmedel.

Det finns självklart konkurrenter till Soda Stream, både vad handlar om maskinerna, kolsyran och smakerna. Wassermaxx från Aga tillverkar likvärdiga kolsyremaskiner som Soda Stream, men håller generellt snäppet lägre priser. Aga tävlar också när det gäller kolsyran, då de har blivit lite av specialister på det området.

Uppskattar man smaksatt bordsvatten så gör Aga också populära bordsvattenaromer, men här är Aromhuset en enorm konkurrens med 35-årig erfarenhet, stort sortiment och trumfkortet att de varken tillsätter socker eller sötningsmedel i sina aromer. En riktig bubblare i smaksammanhang är Sonjo, som har ett stort sortiment av både läskessenser samt bordsvattenaromer. De har många intressanta smaker på sin meny, bl a originalreceptet på Champis som de får producera på licens av Pripps.

Vi är många idag som investerar i egna kolsyremaskiner. Det är ett ekonomiskt, roligt samt miljövänligt alternativ. Ekonomiskt då man i längden sparar pengar på att bubbla sitt eget kranvatten, till och med ifall man köper dyra essenser då och då. Skojigt för att det är en ganska festlig process att se hur bubblorna fyller det tidigare så stilla vattnet, och miljövänligt därför att man slipper bidra till vare sig miljövådliga transporter alternativt onödigt avfall. Lägg därtill att man slipper kånka en massa flaskor och backar och burkar fram och tillbaka till affären.

Med en egen sodastreamer har man dessutom tillgång till kolsyrade drycker när som helst, utan att behöva placera foten utanför dörren. Barnen tycker att det är roligt och det blir lättare för allihopa i familjen att få i sig de 1-2 liter vätska om dagen som kroppen behöver därför att må fint.

Soda Stream har idag sex skilda modeller i sitt utbud för kolsyremaskiner. Den billigaste heter Jet och har diskret, klassisk design i svart plast och kostar omkring 600 kronor inkl. allting. Efteråt kommer de andra modellerna: Pure, Genesis, Dynamo, Stream och slutligen Penguin som blivit omtyckt eftersom det är den enda kolsyremaskinen på marknaden som har snygga glasflaskor istället för plast.

Vilken man väljer är upp till ens budget och smak. Wassermaxx har tämligen liknande produkter, så det är värt att kolla runt lite innan man bestämmer sig. Att läsa en Soda Stream review kan vara till stor hjälp.