Mineralvattnet Ramlösa är mycket bra för hälsan

Finns det massproducerat mineralvatten att föredra framför vatten som man kolsyrat själv hemma? Detta är en undran som man kan ställa sig och visst är det så att det finns kolsyrat vatten som säljs på tok för dyrt då det bara rör sig om kranvatten med kolsyra. Men Ramlösa är rentav lite avvikande och det rör sig om en förfriskning som har anor som stäcker sig långt tillbaka i tiden.

kolsyremaskin

Få hälsan och kraften åter med Ramlösa mineralvatten

Har du värk i magen, kolik, alternativt är du kanske aningen hysterisk? En gång i tiden så skickade man folk med den här typen av åkommor till Ramlösa hälsobrunn. Under det Dansk-svenska kriget så tog sig sjuka soldater till källan i södra Helsingborg för att bli av med åkommor såsom legionärssjuka. År 1707 på Karl den tolftes 25-års dag så öppnades källan för allmänheten.

Något som är innerligt fängslande är att det är samma vatten som för 300 år sedan som tas från hälsokällan. Att vattnet blev så populärt var just för att man såg att det hade helande verkan. Folk vallfärdade till Ramlösa brunn därför att råda kur på olika åkommor.

Brunnsparken Ramlösa är också något som kan vara bra för hälsan för den är väldigt fager. Om du har vägarna förbi Helsingborg så ska du ta chansen att strosa i denna park, och måhända tar du en liten paus där du givetvis dricker några klunkar av drycken som kommer från samma plats!

Det är klart att det är bra att intaga vatten!

När man talar om det där med hälsoeffekter av att dricka kolsyrat vatten från en källa som Ramlösa brunn så måste man komma ihåg att vatten är oerhört bra för oss människor. Detta särskilt om man ersätter läsk och saft med vattnet, som ju är sockerfritt samt kalorifritt.

När man köper mineralvatten eller gör det själv hemma så kan det leda till att man dricker mer än vad man annars hade gjort och då kan resultatet bli att man minsann mår bättre. Det behöver alltså inte vara så att det är själva Ramlösan som har magiska egenskaper utan helt enkelt så att man behöver dricka mer för att må bra.

Ska man handla färdigt mineralvatten eller göra sitt eget?

Nu kan det förstås bli rätt kostsamt att dricka Ramlösa dygnet runt och vill man ha kolsyrat vatten tillgängligt så kan det vara klokt att satsa ekonomiskt i en kolsyramaskin. mineralvatten koncentrat Detta är ett enkelt sätt att få godare bordsvatten på och även något som kan få barn att bli mer intresserade av att dricka nyttigt vatten.

Men det ena behöver ju ej exkludera det andra. Man kan ju ha en sodastreamer hemma och dessutom handla Ramlösan ibland. När flaskorna med butiksvattnet tar slut så är det inga bekymmer för då gör man eget i ett nafs.

Eget bubbelvatten kan man, exakt som Ramlösa gör, också smaksätta med Aromhuset smakessenser (kallas bordsvattenarom i handel på Tradera, allt-fraktfritt.se mfl.) och det är riktigt skoj.