Mjuk smak av persika piggar upp på arbetsplatsen

Persika är en för oss välbekant och uppskattad frukt. Den har en härlig färg som ligger någonstans mellan rosa och orange och skalet är en aning ludet. I mitten finns en ganska stor kärna vilket innebär att persikan får sälla sig till familjen stenfrukter.

Trädet som bär dessa mjuka, saftiga frukter växer bäst i varma klimat och är vanligt förekommande i länderna omkring Medelhavet, men har man tur och hittar ett bra läge så kan trädet gro också i de södra delarna av Sverige. Det är ett litet träd som blir max 6 meter högt och bär frukt under sommaren.

kolsyrat vatten smakerkolsyrat bubbelvatten essenserbordsvatten smakerläsk syprupmineralvattenvichyvattenbordsvatten

Vi gillar att förtära persikan som den är, det är en saftig frukt som har söt smak. Men persikan är också vanlig att framställa kräm eller marmelad på, eller ha som smak i saft, juice eller glass. När man skulle välja ut smaker för kolsyrat vatten valde Aromhuset naturligtvis att ha persika som en av de 16 smaker man tog fram. Smakerna har utvecklats under flera år och grundare Gert Strand känner att han har funnit en bra avvägd smakbalans. Samtliga smaker är gjorda på naturliga aromer och är fullkomligt fria från socker samt sötningsämnen. Ändå är smakerna rika och söta och helt underbara att pigga upp sitt kolsyrade vatten med.

Nu lanserar Aromhuset sex av sina smaker i ny flaska. Den nya flaskan rymmer hela 270 ml arom och har en smart pump att dosera med. Den är speciellt framtagen för arbetsplatser runt om i Sverige som har vattenautomater med kolsyrat vatten i till sin personal. Fler och fler inser värdet av att dricka ordentligt med vatten – särskilt under arbetstid för att ens koncentration ska hållas på topp. Börjar man lida av vattenbrist är ett av de första symptomen seghet samt nedsatt koncentrationsförmåga, något man som både anställd och arbetsgivare gärna vill undvika.

Bland de sex smaker som fick följa med i utvecklingen av den nya flaskan är persika en nöjd vinnare. De övriga är hallon, blåbär, äpple, melon samt granatäpple. Genom att ha Aromhusets goda smaker stående vid vattenautomaten kommer personalen garanterat att inta mer vatten och på så sätt bättra både sin prestationsförmåga, sitt humör och sin långsiktiga hälsa. En mindre investering för ett mångsidigt samt gott ändamål.

Då pumpflaskan möjliggör olika dos beroende på vilken mängd vatten man vill smaksätta, så kan man välja ifall man vill svepa ett litet 150 ml glas på stående fot (ett pumptryck), alternativt ifall man vill fylla en halvlitersflaska och ta med sig bort till sin arbetsplats (3-4 pumptryck).

Vattenautomaten tjänar inte bara som ovärderlig vattenkälla på jobbet, utan även som en social punkt där man kan utbyta idéer och stå och småprata en liten stund. Allihopa behöver koppla av under en intensiv dag, om än enbart för en minut. Förr brukade rökrutan tjäna som utåtriktad mötespunkt, men i en värld där hälsan får större och större utrymme är vattenautomaten dess självklara ersättare.