Otaliga möjligheter med en kolsyremaskin

Soda Vatten kan antingen bestå av ha naturliga salter samt mineraler eller av tillsatser. Idag kallar vi ofta all sorts kolsyrat vatten utan smak för soda vatten och det är hur lätt som helst att fixa till hemma med hjälp av en kolsyremaskin från t ex Soda Stream eller Wassermaxx.

sodastreamer kolsyrat mineralvatten smakerläskvichy vattenmineralvatten

Vi dricker idag mer kolsyrat vatten i form av t ex sodavatten, vichyvatten, Ramlösa och Loka än någonsin. De stora läskföretagen tjänar mängder av pengar på att sälja buteljerat bordsvatten till samtliga kolsyrefantaster runt om i Sverige – och resten av världen. Det är en gigantisk industri. Dessvärre får både våra plånböcker och vår miljö betala ett relativt högt pris för de underbara bubblorna i vårt soda vatten.

Transporterna av vatten samt läsk bidrar med en mängd avgaser som naturen inte kan bryta ner på ett bra vis och ganska kvickt så förorenas vår luft och vårt vatten med en massa giftiga avgaser. Lägg till allt avfall i form av flaskor och burkar som aldrig pantas och man inser hastigt att det innebär en del lidande för att vi ska få vårt vatten som vi vill ha det – tillsammans med kolsyra samt lite smak.

I Sverige har vi tillgång till mycket vatten, och det är av mycket hög kvalitet. Det är få länder förunnat denna skatt som vi allt för ofta tar förgiven och till och med glömmer bort. Man rekommenderar en vanlig person att inta mellan 1-2 liter vatten om dagen, och då dricker vi mycket hellre soda vatten eller smaksatt bordsvatten istället för normalt, slätt kranvatten.

Idag kan man dock kombinera dessa två! Man behöver inte göra avkall på sina älskade bubblor och den goda smaken endast därför att man önskar skydda miljön eller spara några slantar. Ifall man investerar i en kolsyremaskin så har man tillgång till vilken typ av vatten man vill, när som helst, dygnet runt. Man slipper dessutom kånka tunga flaskor vatten från affären och kassar fyllda med pantburkar i retur. Det bästa av allt är att man därtill bidrar till en renare värld. Man har helt enkelt allt att vinna.
Loka samt Ramlösa är två exempel på företag som gör gott, smaksatt bordsvatten och säljer väldigt fint ute i handeln. Ifall man handlar hem lite annorlunda bordsvattenaromer från t ex Aga alternativt Aromhuset, så kan man smaksätta sitt vatten med den stora fördelen att man personligen kan fastslå precis hur mycket smak man vill ha i samt att man kan framställa sina egna favoritblandningar som kanske inte finns tillgängliga i de färdiga flaskorna.

En ny sodastreamer kostar mellan 500-2000 kronor – i runda slängar – och kommer vanligen med samtliga tillbehör man behöver för att komma igång att framställa sitt eget sodavatten. Det är således själva kolsyremaskinen, en gaspatron med kolsyra i och en alternativt ett par PET-flaskor. Handlar man ett paketerbjudande för en aning extra pengar så får man stundvis med smakprover alternativt andra extra komplement.

Så om man vill göra en insats för både sig själv och miljön så är det antagligen en idé att investera i en kolsyremaskin. Man får även sitt soda vatten precis så som man vill ha det.