Smaksätt ditt kolsyrade vatten med Aromhusets smak av päron

Päronet är en söt samt saftig frukt som uppskattas lika väl av vuxna som barn. Det plockas från päronträdet som är ett stort, rakt träd som är nästan lika slittåligt som äppelträdet. Päronet är, precis som äpplet, en av få frukter som gärna växer samt frodas i vårt sydsvenska klimat och har funnits här sedan Medeltiden. Päronen mognar på sensommaren och har sin skördetid mellan augusti samt september. Päron kan lagras tämligen länge i kylig miljö, men är oerhört känsligt för stötar varefter det ruttnar fort.

sodavatten

Smaken av ett moget päron är söt och mjuk och är inte alls lika syrligt som äpplet. Det finns olika sorter och både smak och konsistens varierar. Ett päron kan vara någorlunda torrt, mjöligt alternativt så saftigt att det är problematiskt med all saft som rinner ur det när man sätter tänderna i det. Mestadels används päronet till att ätas som det är, men då och då görs det också mos eller juice.

När Gert Strand skulle ta fram 16 smakessenser åt kolsyrat vatten så valde han att göra en essens som har smak av Päron. Han var säker på att det skulle kunna bli en favorit bland flera. Aromhusets Päron är en essens totalt utan socker eller sötningsmedel. Både smak samt lukt stämmer fullständigt överens med riktiga päron och att ha päronsmak i sitt bordsvatten är riktigt gott samt uppfriskande.

Samtliga Aromhusets smaker går att blanda med varandra. Just Päron är oerhört välsmakande som den är alternativt tillsammans med Äpple alternativt Persika. Päron samt Vanilj är också en perfekt kombination, om än kanske lite otippad.

Det fakta att Aromhusets essenser är fria från socker gör att de ligger väldigt rätt i tiden. De kan drickas med gott samvete av både barn och vuxna och är definitivt ett piggare alternativ än vanligt, slätt vatten. Vi dricker överhuvudtaget mer kolsyrat vatten än tidigare och smaksatt kolsyrat vatten säljs det mer av i butikerna är naturellt. Efterfrågan är gigantisk men utbudet är, även om det är betydligt större än i de flesta övriga länder, fortfarande relativt begränsat. Det finns relativt många smaker, men smakstyrkan är oftast väldigt svag och stundtals hade det varit smakligt med aningen extra smak.

Aromhusets essensflaskor innehåller 30 ml koncentrerad smak samt räcker till ca 15 liter kolsyrat vatten. Man rekommenderar 2 ml essens per liter vatten för att få en smakstyrka som ligger något över den man httar i butikens drycker. Det är dock fullkomligt upp till en själv ifall man vill ha svagare eller starkare smak och med flaskans kapsyl alternativt medföljande doseringspipett är doseringen minsann lätt.

Man kan nyttja Aromhusets Päron till färdigt kolsyrat vatten från affären, men vill man spara lite pengar, slit och släp samt göra en god handling för miljön, så kan man lika gärna investera i en kolsyremaskin och göra jobbet själv. Det tar inte mer än några sekunder att kolsyra kranvatten och resultatet blir detsamma som det man får från de dyra märkena i närbutikens hyllor. Vad gäller Aromhusets Päron samt övriga essenser så passar de lika bra att ha i samtliga sorters kolsyrat vatten.