Smaksätt ditt kolsyrade vatten med citron

Troligtvis finns det ingen mer klassisk smak i kolsyrat vatten som citron. Aromhusets Citron skänker vattnet fräsch smak av denna syrliga frukt som också kan användas i allt från matlagning till te. Citron blandas också med fördel med andra smaker, för att t ex balansera upp sötma.

sodastreamer kolsyrat bordsvatten smakerlemonadvichyvattenmineralvatten

Citron är en smak vi använder till enormt mycket. Länge har vi låtit några citrondroppar och skivor friska upp vårt vatten och lemonaden var en av de allra första läsksorterna. Man har kokt saft på citron och socker, samt gjort marmelad, te och godsaker på denna syrliga frukt sedan urminnes tider.

När det gäller smaksatt kolsyrade drycker så var citronen främst även där. I utlandet, där detta koncept inte är speciellt utspritt är det på många ställen den enda smaken man kan hitta på kolsyrat vatten.

Aromhuset har bland sina 16 skilda smakessenser självklart inkluderat Citron. Få smaker är så uppfriskande samt uppskattade, och därtill variationsrika. Man kan ha Aromhusets Citron i allt från grädde till te alternativt matlagning, bara fantasin sätter stopp. Citron fungerar även väldigt fint ihop med andra smaker. Ihop med syrliga bär skapar den extra syrlighet och tillsammans med söta frukter skapar den en angenäm balans.

Vi dricker idag mer smaksatt kolsyrat vatten än naturellt och industrin är enorm. Vi måste dricka vatten för att må bra och vi svenskar har förstått att det är både godare och lättare att få i sig dagsransonen ifall den innehåller festliga bubblor samt goda smaker. Det smaksatta kolsyrade vattnet var ett efterlängtat alternativ till de sötsliskiga läskedryckerna.

Aromhusets essenser innehåller inget socker, inga färgämnen och inget sötningsmedel. Man slipper således dålig bismak, oro för vikt och hälsa och kan njuta av goda smaker, doserade efter egna önskemål utan dåligt samvete. Doseringen är okomplicerad och görs med smakflaskans egen kapsyl eller med doseringspipett.

Thomas Ström, säljare för Aromhuset, rekommenderar att man testar att dosera 2 ml essens till var liter vatten. Då ska man få en smak som är tydligare än det man finner bland de smaksatta kolsyrade dryckerna i butik. Uppskattar man svag smak så doserar man mindre, och vill man ha rikare smak så tar man i lite mer. Essenserna är högkoncentrerade och var flaska rymmer 30 ml.

Ström säger vidare att Gert Strand AB, som står bakom Aromhusets smakessenser, söker nya återförsäljare. Produkterna är unika i sitt slag, både vad gäller innehåll och variation, och är efterlängtade på marknaden. Allt fler väljer att kolsyra sitt eget vatten för att slippa draga litervis med vatten från affären och Aromhusets essenser funkar precis lika bra i hemkolsyrat vatten som butiksköpt. Just Citron är en klassiker som definitivt kommer att uppskattas.