Smaksätt ditt vatten med hjälp av Soda Stream smaker

Det finns en hel del Sodastream smaker på marknaden. Sodastream var först med att framställa kolsyremaskiner åt hemmet, det skedde av en man med namn Guy Gilbey så tidigt som år 1903. Rika hushåll, och bl a det brittiska kungahuset blev först med att få tillgång till sodastreamers men inte förrän på 50-talet nådde de den kommersiella marknaden.

Sodastreams stora genomslag kom på 70-talet och höll i sig genom 80-talet. Än idag är vi många som har nostalgiska barndomsminnen förknippade med Sodastream. På 90-talet hade intresset för bubbelmaskinerna svalnat och man sålde knappast några maskiner eller komplement alls. Idag ser vi hur trenden har vänt, försäljningen av sodastreamers är större än tidigare.

sodastreamer kolsyrat mineralvatten smakerläskeblaskvichy vattenmineralvatten

Det ligger helt rätt i tiden att införskaffa sig en Sodastream, vi dricker mer och mer kolsyrade drycker och dagens konsumenter är inte villiga att kompromissa med det de vill ha. De kolsyrade drycker man köper i affären består till minst 90 % rent vatten, vatten som vi har, om inte ännu renare, genast i våra kranar. Svenskt vatten är ett av de renaste vatten man kan hitta på jorden, och Livsmedelsverket genomför kontinuerligt noggranna kontroller för att garantera vattnets höga kvalitet.

Vatten är det nyttigaste man kan intaga, men i längden kan det kännas trist att dricka det slätt ur kranen. En aning kolsyra åstadkommer hela skillnaden och kanske aningen smak för den som inte uppskattar smaklöst vatten. Ramlösa, Vichyvatten samt Loka är namnen på några av våra populäraste mineralvatten, de finns både med samt utan smak och utbudet på smaker är ganska stort.

Kånkandet av dessa flaskor från affären och sedan åter igen för återvinning är både dyrt samt tröttsamt, för att inte tala om vilket slitage det utgör för miljön med alla transporter och onödigt skräp. Ifall man har sin egen kolsyremaskin så kan man på bara några sekunder ha klart mineralvatten hemma i köket, utan vare sig dyra inköp samt släpande av flaskor hit och dit.

Med en egen sodastreamer kan man personligen avgöra hur mycket kolsyra man vill ha i sitt vatten, vilken smak man känner för i ögonblicket, samt hur mycket smak man vill ha. Det är alltså på samtliga sätt mer bekvämt och gott att producera sitt eget bordsvatten.

Gillar man läsk så har Sodastream smaker för de flestas uppskattning. I det totala utbudet som presenteras på Sodastreams hemsida så uppgår antalet till 25 skilda smaker, där inkluderas läskessenser, bordsvattenaromer och light-smaker för den som är försiktig med kalorier. Det är dock inte lätt att hitta alla dessa Sodastream smaker ute i handeln.

Aga, som är Sodastreams största konkurrent framställer även egna smaker, mest bordsvattenaromer. Andra som gör goda essenser och aromer är Aromhuset som har 16 annorlunda aromer och 35 års erfarenhet, samt Sonjo som erbjuder intressanta smaker såsom exempelvis originalsmaken på Champis. Saftföretaget Bob framställer läskessenser helt utan sötningsmedel men med ganska hög andel socker.

När det gäller Sodastreams egna smaker så är det bra att vara medveten om att de flesta består av både sötningsmedel samt socker, det gör att sockerhalten är något lägre än i till exempel Bobs essenser. Aromhuset har varken i socker eller sötningsmedel i sina aromer och är därmed ett relativt hälsosamt alternativ. Lightvarianterna av Sodastream smaker innehåller inget socker alls.