Soda Streams främsta konkurrent heter Wasser Maxx

Wasser Maxx marknadsförs av Aga och är stora på marknaden för kolsyremaskiner. Man har kunnat få tag på kolsyremaskiner för hemmabruk i över hundra år, men inte förrän på 50-talet kom de ut på den kommersiella marknaden. Grundaren till alla kolsyremaskiners flaggskepp, Sodastream, skapade den första kolsyremaskinen som han då kallade för «Apparatus for aerating liquids», detta skedde år 1903. Fastän idén har funnits med ett längre tag så dröjde det till 70- och 80-talen tills kolsyremaskinerna blev riktigt populära.

Sodastream är så klart Wasser Maxx största konkurrent och lever väl på sin höga kvalitet och långa erfarenhet. Aga är dock även väletablerade och står sig rätt så fint mot Sodastream tack vare god kvalité och aningen lägre priser. Aga tillverkar också carbonatorer, både för hemmabruk och professionellt användande. De är kända som specialister gällande kolsyra.

Carbonatorer säljs allt mer, också till privatpersoner som gärna vill ha lyxen med tillgång till kolsyrat vatten omedelbart ur kranen. Vattnet kommer från det vanliga vattenröret och kolsyras i ett aggregat som fästes under vasken. Somliga av dessa har dessutom vattenkylare vilket gör det lättare för kolsyran att stanna kvar i vattnet, och gör det extra friskt och fräscht var gång man vill dricka lite bubbelvatten. En kolsyrepatron för en carbonator brukar rymma kolsyra för ca 100 liter vatten.

Wasser Maxx har ett brett sortiment av vanliga kolsyremaskiner, vilka dessutom är lite billigare än konkurrenten Sodastreams. Det är nog mycket tack vare kontinuerlig kvalitet samt konkurrenskraftiga priser som Wasser Maxx lyckats bli en så pass enorm medtävlare i spelet om kolsyrekunderna.

sodastreamer kolsyrat mineralvatten smakerlemonadvichyvattenmineralvatten

Aga gör sina egna kolsyrepatroner som rymmer 425 gram kolsyra enligt – europeisk standard. Sodastreams gaspatroner Alcojet och Alco2jet består av lika mycket och bägge cylindrarna har samma typ av ventil så vilken som går att använda till bägge märkena. Det för att gaser inte ska kunna förväxlas och användas i farliga situationer.

En kolsyrepatron av denna standardstorlek räcker till ca 50 liter vatten, vilket förstås beror lite på hur mycket kolsyra man vill ha i sitt vatten. När kolsyran är förbrukad lämnar man in den hos sin återförsäljare och får en fylld till betydligt lägre pris än om man köper en ny.

Aga framställer inte endast Wasser Maxx kolsyremaskiner, carbonatorer samt utmärkt kolsyra, utan också aromer till bordsvatten. De har fruktiga smaker till bordsvatten som varken består av socker alternativt sötningsmedel, dessutom har de två klassiska cideressenser. Andra bolag som är framgångsrika på aromer samt essenser är Aromhuset, Sodastream, Bob och Sonjo.

Kolsyrat vatten är dyrt att handla i vanliga butiker. Trots att innehållet i vilken läskflaska som helst båstår till ungefär 90 % av vatten, betalar vi mer för det än vad vi gör om vi kolsyrar och smaksätter vårt eget kranvatten. Störst vinst gör man på att framställa sitt eget mineralvatten utan att tillsätta aromer, men oavsett så går man ganska snabbt i vinst när man investerar in en sodastreamer.

Det är betydligt lättare att få i sig tillräckligt med vätska om man dricker goda drycker. Istället för att slösa pengar på dyra flaskor vichyvatten kan man göra sitt eget, som blir exakt så som man vill ha det, samtidigt som man slipper bidra åt alla miljöföroreningar förknippade med vattentransporter. Med en Wasser Maxx blir vattnet billigare, roligare, godare och mer miljövänligt.