SodaStream kan hamna i strid medd Coca Cola

SodaStream har plockat ihop 3714 tomma Coca Cola burkar och fyllt en enorm bur för att visa på hur miljödåligt det är att inte mixa läsken hemma i stället.

Coca Cola hotar SodaStream samt kräver att deras burkar inte får användas i en av SodaStreams reklamkampanjer. I ett brev från Coca Colas jurister till SodaStream hävdar Coca Cola att de har alla sina aluminiumburkar och att ingen annan har rätt att använda dem. NNu går SodaStream till motattack genom att offentliggöra hotet världen över.

Detta är vansinne. Om Coca Cola hävdar att de äger alla sina burkar då måste de ju också ansvara för att feja opp dem. Istället för att tacka oss för att vi plockar opp deras avfall får vi ett hotbrev från deras advokat. ”

Daniel Birnbaum, direktör på SodaStream

Kampanjen Coca Cola är upprörd över består av burar fyllda med flaskor och aluminiumburkar. Buren skall symbolisera den miljöförstöring som läsk samt vatten på flaska samt ask innebär. I Sverige placerades buren i Kungsträdgården i Stockholm under våren samt budskapet på den svenska buren är att en medel svensk familj på fyra personer förbrukar sammanlagt 3 714 flaskor och burkar på fem år. Alla dessa flaskor och burkar kan ersättas av en endaste återanvändbar butelj från SodaStream.

sodavatten smakersmaker för kolsyrat vattensmakessenser kolsyrat vatten

Man kan anse att SodaStream är mindre begåvade som går i batalj med jätten Coca Cola. Då skall man veta att SodaStream i flera decenier själva angripit andra affärsverksamheter för att beskydda sitt monopol att fylla sina kolsyreflaskor.

Kolsyreflaskor är en förpackning {och SodaStream har förlorat i många länder. Men i Sverige har SodaStream just vunnit mot Vikingsoda i Tingsrätten mot alla odds samt fastän det finns EU-prejudikat.

Vikingsoda är en stor miljökämpe med läskmaskiner, kolsyra, läskkoncentrat och bordsvattenessenser.

Så Coca Cola har att välja. Går man i batalj så är det mot en stridsvan motståndare som – i varje fall i Sverige – kan vinna även om dom skulle förlorat i andra länder. Och dessa burkar är plockade i Sverige.

Mer info på:

https://www.cisionwire.se/sodastream/r/coca-cola-forklarar-krig-mot-sodastream,c9275471