Uppfräschande med kolsyrat pepparmintsvatten

Om du önskar smaka något nytt så rekommenderas ett nytt bordsvattenarom från Aromhuset med arom från Pepparmint. Genom att krydda sitt vatten med Aromhusets Pepparmint får man ett fräscht vatten som råder bot på den torraste av munnar. Denna nya smak från det redan väletablerade företaget Gert Strand AB kommer att bli legendarisk!

sodavatten

Pepparmint är en vanlig arom på tuggummin, när folk vill fräscha upp sina munnar en aning. Nu lanseras den uppfriskande pepparmintssmaken även som vattenarom! Friskare vatten än kallt, kolsyrat pepparmintsvatten får man minsann leta efter.

Aromhuset hade sedan tidigare ett grandiost sortiment gällande smaker till kolsyrat vatten, hela 20 stycken! Nu har bolaget bakom succén släppt ännu 3 smaker för att utöka utbudet och däribland finner man smaken pepparmint. De andra två smakerna är lingon och smultron, klassiska smaker från de svenska skogarna.

Pepparmint är helt klart aningen mer av en utstickande smak att ha till sitt kolsyrade vatten, men draget är brilliant! Vattnet som blir när man kryddat det med Aromhusets pepparmint är utmärkt fräscht och varje liten 30-kronorsflaska ger hela 15 liter kryddat vatten. Doseringsråden är två ml per liter vatten och man bör hålla sig till det då överdosering kan ge en egendomlig eftersmak.

Aromhusets smaker tillför nämligen bara arom, ingen sötma, så resultatet är direkt jämförbart med det smaksatta kolsyrade vatten man hittar ute i affärerna, med den stora prisskillnaden som främsta avvikelse. Om man dricker stora mängder kryddat bubbelvatten så gör man absolut sin portmonnä en tjänst tack vare att skaffa en egen kolsyremaskin. Det renaste vatten man kan hitta kommer ändå från våra svenska kranar, så det finns bara plus.

När man handlar en flaska av Aromhusets Pepparmint så får man en liten doseringspipett med på köpet. På grund av att det är en så liten mängd smak som ska doseras så underlättar det en hel del att begagna sig av en sådan pipett. Då och då kanske man därutöver bara vill krydda ett glas kolsyrat vatten och då blir mängden ännu mindre. Annars rymmer aromflaskans kork 3 ml, så fyller man den till 2/3 så får man tillräcklig kvantitet till en liter vatten.

För den som försöker spara på kalorierna är Aromhusets pepparmint, inklusive samtliga andra vattenaromer i Gert Strand ABs utbud, perfekta uppiggare. Man brukar vilja hålla sig borta från sockrade drycker som läsk och juice och aromerna från Aromhuset har absolut ingen verkan på blodsockret. Noll kolhydrater och inga kalorier åstadkommer att de lämpar sig för allt från barn till diabetiker och samtliga oss som vill gå ner lite i vikt, men samtidigt gillar att dricka gott.

Aromhusets pepparmint lämpar sig lika bra för heta sommardagar som till exotiska middagar bland stearinljussken. När man dricker detta vatten sprider sig en fräsch förnimmelse i munnen alldeles omedelbart, den går inte ens att mäta med andra metoder av att fräscha upp munnen.

Man kan köpa Aromhusets produkter på www.allt-fraktfritt.com och i detta utbud finns också saker som kaffearomer, gräddaromer och det kalorifria sötningsmedlet Sucralose. Bland de nyheter som presenteras för tillfället var Aromhusets Pepparmint lite av företagets wild-card, men ett avsevärt lyckat sådant.