Vatten med smak av hallon på jobbet

Smaken av hallon har ständigt haft en given plats eftersom hallon är så ljuvligt söt, god och somrig. Nyplockade, solvarma hallon med en aning vaniljglass eller en klick grädde är det inte många andra sötsaker i världen som slår. Hallon är också smakligt som paj, i hälsosamma smoothies eller som kräm. Vi har massor hallon i Sverige och man kan antingen plocka dem själv alternativt köpa från affären när det är säsong, annars är det också vanligt att man handlar frysta hallon för att kunna njuta av dem året om.

smakaromersmaker för mineralvattensmakessenser kolsyrat vatten

När Aromhuset nyligen lanserade sina 20 smaker för kolsyrat vatten så var Hallon en given succé. Det är en klassisk smak som lämpar sig väl i dricka och uppskattas av allihopa från de allra minsta till de allra äldsta. Aromhusets smaker för kolsyrat vatten gjorde fort succé och hallon tillhörde en av de mest framgångsrika smakerna. Aromhusets produkter är helt fria från socker och sötningsmedel, men på samma gång rika på både smak samt sötma. Man kan således till slut njuta av goda smaker utan att behöva oroa sig för ett ökat kaloriintag, sockerchockar, hål i tänderna eller framtida hälsoproblem orsakade av kemiska tillsatser. Det är en stor anledning till varför smakerna har blivit så pass populära som de har.

En annan orsak till Aromhusets framgång är att folk dricker mer och mer smaksatt kolsyrat vatten, och att betala överpris för att släpa hem tunga flaskor med vatten känns trist och onödigt om det finns enklare samt billigare valmöjligheter. Aromhusets smaker kan användas lika väl till köpt sodavatten som till billigare och miljövänligare hemkolsyrat vatten – resultatet blir samma sak. Genom att ha sina favoritsmaker från Aromhuset hemma i köket så har man alltid tillgång till gott vatten. Många av smakerna kan därtill med fördel mixas för ännu mer intressanta kombinationer.

Nu släpper Gert Strand AB – som ligger bakom Aromhuset – sex av sina mest populära smaker i nytt format. Tanken är att smakerna ska kunna säljas till företag som har en vattenautomat tillgänglig på jobbet för personalen att dricka från. Allt fler chefer blir medvetna om vattnets goda inverkan på både hälsa samt arbetsförmåga och genom att uppmuntra till ett ökat vattenintag så får man i längden både friskare och muntrare arbetskraft. Vanligt slätt vatten är antagligen inte det mest inspirerande man kan dricka under arbetsdagen, men finns det en vattentank som ständigt är fylld med kallt, friskt, kolsyrat vatten – och därtill någon god smak att tillsätta – så blir intresset för att fylla på vattennivån ett fullkomligt annat.

En av smakerna som släpps i detta nya format är hallon. Den nya flaskan är mycket större än den som lanserats för privatpersoner och rymmer hela 270 ml arom. Om man doserar i enlighet med anvisningarna så räcker varje flaska till ca 58 liter vatten. Ett pumptryck är lagom till att smaksätta en mindre plastmugg av standardtyp på 150 ml och 3-4 pumptryck är en enastående dos till en halv liter vatten. Självklart är man fri att mäta upp hur mycket eller lite man personligen önskar. De övriga fem smakerna i det nya utbudet är granatäpple, äpple, blåbär, persika och melon.