Vatten med smak av syrligt granatäpple – nu även på jobbet!

I länder runt medelhavet trivs och växer granatäpplet som är rik på vitaminer. Det ser på utsidan ut en aning som ett äpple, men på insidan mer som boll formad av hundratals mindre, röda bär, fulladdade med härlig, frisk smak med en klen bitter underton.

I forna tider ansåg man att granatäpplet var en gudomlig frukt och än idag anses den på vissa håll ha närapå magiskt läkande krafter. Den har avbildats på många antika målningar och omnämnts i många äldre skrifter och sanningen är att med sitt rika innanmäte på antioxidanter, vitaminer samt folsyra så har den potential att skapa ett gott skydd mot mångahanda sjukdomar.

kolsyrat bordsvatten smakerkolsyrat bordsvatten essenserbordsvattenessenserläsk syprupmineralvattenvichyvattenbordsvatten

Att öppna frukten kräver viss teknik. Först är det en god idé att rulla den mot ett hårt underlag så att de små frukterna innanför skalet lossnar lite. Efteråt skär man igenom det hårda, tjocka skalet med en vass kniv och börjar tömma halvorna på frukten genom att knacka på den. Efteråt kan man förtära granatäpplet hur man vill, som en frukt, alternativt t ex i en ruccolasallad med lite balsamvinäger – fräscht samt nyttigt!

Granatäpple är också frukten som ligger bakom det populära drinkkoncentratet Grenadin. Grenadinen har en djupt klarröd färg och intensiv, söt smak.

Aromhuset har lanserat ca 20 smaker för kolsyrat vatten och dessa har sålts med enorm framgång. En av de populära smakerna i sortimentet är Granatäpple som framförallt har tilltalat vuxna smaklökar. Det är en frisk och en aning ovanlig smak som sticker ut en del bland allihopa de lite mer klassiska smakerna såsom citron, jordgubbe samt melon.

Nu har Gert Strand, som med sitt aktiebolag Gert Strand AB ligger bakom Aromhusets produkter, tagit fram sex av de populäraste smakerna i ny förpackning. Den nya flaskan innehåller betydligt mer arom, hela 270 ml, och är ämnad att användas till vattenautomater ute på Sveriges arbetsplatser. Flaskan är utrustad med en smart pump där ett pumptag är utvecklat att vara lagom till ungefär 150 ml vatten – en plastmugg av standardtyp. Vill man fylla en halvlitersflaska så är 3-4 pumptag av aromen en måttlig dos.

Aromhusets smaker passar sig bäst till kolsyrat vatten, och godast blir dem när vattnet är friskt och kallt eftersom kolsyran uppför sig bäst i kyligt vatten. De flesta vattenautomater har idag två kranar – en med vanligt, slätt vatten och en med kolsyrat. Att ha tillgång till friskt vatten i skilda variationer gör att man inspireras till att inta med vatten vilket i längden skapar god allmänhälsa och ger utökad prestationsförmåga.