Wassermaxx Deluxe – den snygga kolsyremaskinen

Bland Wassermaxx produkter ingår Wassermaxx Deluxe som har en väldigt lockande design. Den är designad i rostfritt stål och har både mer klass och tyngd än sina småsyskon. Prismässigt ligger Wassermaxx Deluxe på runt 1000-lappen, och då ingår en kolsyrepatron från Aga och två PET-flaskor.

Det enda man måste göra sedan är att lämna in sin kolsyrepatron mot en fylld när den, efter ca 50 liter vatten, tar slut, samt hålla PET-flaskorna rena och fräscha. En ny gaspatron från Aga kostar drygt 200 kronor medan ett inbyte går på under 100-lappen. PET-flaskorna ska inte diskas i maskin, men är lätta att rengöra för hand med lite diskmedel samt vatten.

Wassermaxx Deluxe ger gott kolsyrat vatten alternativt smarrig läsk på enbart några sekunder. Man fyller PET-flaskan med vatten, skruvar fast den i maskinen och trycker på knappen och tjoff, så är vattnet fullt med krispiga bubblor. Vill man därefter smaksätta vattnet med läskessenser alternativt bordsvattenaromer så droppar man endast i dessa efter tycke och smak.

Aga, som ju marknadsför Wassermaxx, gör egna essenser, dels bordsvattenaromer med fruktiga smaker, utan sötningstillsatser och socker, dels cider- och energidrycksessenser. De har inget stort sortiment, men det de erbjuder håller bra kvalitet. Det finns självklart andra märken man kan prova när det handlar om smak. Sodastream har många smaker, de består av i regel både artificiella sötningsmedel samt socker. Aromhuset har ett brett urval av bordsvattenaromer utan socker samt sötningsmedel, de är lätta att beställa från allt-fraktfritt.com. Andra företag som framställer olika essenser är Sonjo och saftföretaget Bob.

sodavatten

Vatten är nödvändigt för oss att inta, vi bör få i oss mellan 1-2 liter vatten om dagen och det är för många svårt. Har man en Wassermaxx Deluxe, alternativt en annan typ av kolsyremaskin blir vattendrickandet roligare. Man kan experimentera fram olika favoritsmaker samt variera smaklöst bubbelvatten med ordentligt smakrika läskedrycker, allt efter individuell dagsform.

Att köpa vatten på flaska är sanslöst kostsamt ifall man räknar på literpriset. Vårt kranvatten kostar ungefär 1000 gånger mindre än buteljerat vatten. Riktigt så stor skillnad är det inte ifall man räknar in kostnader för kolsyra och eventuell smaksättare, men oavsett så kommer man undan bra mycket billigare genom att göra sitt eget bordsvatten mot att handla buteljerat mineralvatten.

Andra fördelar är att man får det precis så som man vill ha det, flera gånger kan Ramlösa, Loka samt Vichy Nouveau upplevas som lite blaskiga eftersom smaksättningen är oerhört mild. Om man smaksätter själv så anpassar man mängd efter egen smak. Man slipper dessutom släpa tunga flaskor, burkar och backar fram och tillbaka till affären, med en sodastreamer har man allting man behöver hemma. Enbart co2 cylindern behöver fyllas på någon gång då och då. Det medför självfallet även att man gör en bra handling för miljön. Man slipper bidra till alla transporter av vatten och läsk som släpper ut orimliga mängder koldioxid i vår atmosfär.

Man kan finna mängder av skilda kolsyremaskiner i handeln, de största märken är Wassermaxx och Sodastream. Wassermaxx Deluxe finns att köpa i välsorterade elektronikaffärer och i större varuhus.