Lötto lördag ger spänning och förväntan på lördagen

Lotto lördag uttalar man ibland när man syftar på att veckans lottoresultat presenteras på TV4. Lördag har faktiskt varit lottodagen ända sedan Svenska Spel började med Lotto år 1980 men på efterföljande år har man dragningar även på onsdagar så egentligen kan man om man ofta lirar på Lotto även säga lotto onsdag. Om man missar livedragningarna på lotto lördag så kan man bese sin lottorad i efterhand på diverse sajter, bl a på svenska spel.

Svenska Spels Lottoresultat finns HÄR.

Lotto är en produkt av Svenska Spel samt har funnits sedan 1980. Lotto går ut på att man gissar vilka siffror emellan 1-35 som kommer att dras därnäst onsdag eller lördag, siffrorna man väljer måste anlända i rätt följd. Får man alla rätt så kan man vinna riktigt stora pengar, men summorna varierar från vecka till vecka. Klicka Här för mer info

Man kan när man fyller i sin lottorad oxå satsa Jokern samt lyckas man pricka in både lottoraden samt Jokern så vinner man Lotto Jackpott, alternativt Drömvinsten, som det heta. Drömvinsten skänker i bestämmelse många miljoner kronor i vinst och är lottospelarens högsta fantasi. Den största Drömvinst som betalats ut i Sverige vanns i mars 2010 samt var på hela 214 miljoner kronor. Inte i närheten av vinsterna på OZ Lotto, ett börsnoterat företag i Australien där många svenskar spelar pga dom större vinsterna.


Oz Lotto resultat behöver man inte sitta och rätta, det kommer hem via e-post, mycket bekämt.

Lotto är en enkel spelform som inte kräver någon förkunskap, det handlar bara om ren tur. Detta betyder inte att folk inte har olika strategier kring sitt lottospelande. Att satsa Lotto är del av många personers livsstil samt individuella turnummer brukar användas. Ofta använder folk sina födelsedagar, sina barns födelsedagar eller andra viktiga datum som sina turnummer, eller så har de bara fastnat för någon speciell nummer. Andra slumpar fram sina lottonummer eller låter personer i sin närhet välja vilka nummer de skall spela på i framtidstro om att det ska ge tur. Andra använder spelbolagens slumpgenerator medan många spelar exakt samma rad varje vecka.

Vill man höja eventuella vinster på Lotto så skall man satsa Lotto system. Lotto system går ut på att man koncentrerar sina spelpengar på några få akt istället för att spela på många annorlunda nummerkombinationer. Om man vinner så blir vinsten högre. Man kan belysa det såhär att om man sätter 9 kryss i ett endaste spelfält så spelar man med ett 8-raderssystem. Om den rad man har valt resulterar i 5 rätt så får man tre fjärdepriser samt fem femtepriser. Om man istället lämnar in 8 enkelrader så hade man blott vunnit ett pris. Lotto system kräver att man läser på en smula, men när man väl har fattat grejen så är det ganska festligt, samt att när man vinner så vinner man stort!

Lotto lördags resultat presenteras var lördag i TV4 kl. 19.55-20.00, det är nämligen då man genomför veckans lotto- och jokerdragningar i livesänd television.