Lotto.se – spelsveriges mest eftertraktade domän

Lotto.se är en mycket eftertraktad område i Sverige som för närvarande upptas av Lotto Sport Italia som är Italiens största märke för sportkläder och sportskor. I Italien betyder Lotto ”mycket” och har ingen förhållande till den spelform vi älskar så innerligt här i norr.

Lotto är nämligen i Sverige förknippat med spel samt ehuru ordet härstammar från italienskan så är det idag enormt integrerat i det svenska. Redan sedan 1500-talet har man använt termen Lotto i hasardspelsammanhang. Lotto.se är nämligen ett domännamn många i spelbranschen skulle vilja lägga vantarna på, men är alltså upptaget av det italienska klädmärket.

Svenska Spels Lottoresultat finns HÄR.


Oz Lotto resultat behöver man inte sitta och rätta, det kommer hem via e-post, mycket bekämt.

Svenska Spels Lotto introducerades på marknaden 1980. Grundkonceptet är att man ska välja ut 7 akt av totalt 35. Lotto resultat presenteras enligt traditionen varje lördag, men på efteråt år drar man Lottovinnare även på onsdagar. Mer Info HÄR

När man slår vad på Lotto så kan man passa på att oxå spela på Joker. När man slår vad dessa ett par i sammansättning så har man möjlighet att vinna Drömvinsten som är som en slags Lotto Jackpott, men då måste man hava 7 rätt på sin Lottorad och två på Jokern. Högsta Drömvinsten i Svenska Spels historia delades ut i mars 2010 och var på 214,6 miljoner kronor.

Sannolikheten att vinna Drömvinsten på Lotto är väldigt låg, det handlar om att man skall vara en på mer än 6 miljoner. Men skam den som låter usla odds stå i ens väg, för vissa vinner ju faktiskt! Den Internetvane spelar på Oz Lotto i stället där man inte behöver vinna på en lottorad och en lott samtidigt och där vinsterna är betydligt högre (man vinner i AU dollar, företaget är börsnoterat och helt säkert).

Hävdvunnen Lotto är ett antikt hasardspel där man handlar brickor som i förväg har numrerade rutor. Dessa rutor fyller man sedan i med sina egna nummer samt någon form av slumpmetod används för att avgöra vilket resultat Lotto spel får. Ofta använde man fordom kulor som man märkte med nummer och slumpade upp ur en linne påse.

Den som inte spelar kan inte vinna, det är mycket enkelt. Men alla som slår vad vinner inte, långt ifrån. Spelande ger en aning extra spänning i vardagen och det är många som verkligen uppskattar denna krydda, men för ett litet antal blir spelandet en belastning. Allt fler fastnar i olyckliga spelberoenden (det är en obotlig sjukdom och skall tas på allvar) med sällskaplig och finansiell armod som följd. Så vinn på Lotto, eller inte, men se till att det är själva spänningen som lockar samt att du kan låta bli att satsa om kassan ekar innehållslös. Ett bra förslag är att bestämma för hurdan mycket pengar man skall lägga på att spela Lotto var månad samt sedan strikt hålla sig till det. Tilläggas bör att Lotto veckolotto är det säkraste att spela med hänsyn till spelmissbruk. Dom farliga spelen sker i realtid, som Bingo (ja, kanske det farligaste) och enarmade banditer, idag kallas dom vanligen slotmaskiner.

Lotto spelas inte blott i Sverige, men termen är relativt svensk. Den förekommer oxå utrikes men på engelska är termen Lottery mer använd.

Man kan rätta lotto raden vid TV4s livesändningar på onsdagar samt lördagar, men oxå i efterhand på text-tv alternativt på nätet. På lotto.se kan man i vilket fall som helst inte vare sig spela alternativt rätta lottoraden, men är man sugen på nya sportskor så har man kommit rätt.