Många otroliga lotterier att välja bland hos Eurolotto

Många fler lotterier har börjat ploppa upp på internet. Allt fler svenskar har funnit hur smidigt och enkelt det är att spela och dessutom fått känning på de enorma vinster som delas ut. Men många har även varit skeptiska till lotterier online då det har funnits och finns oseriösa spelbolag.

Ett tryggt och säkert spelbolag är dock Eurolotto som blivit allt fler svenskars förstahandsval. En bidragande faktor till det är att Eurolotto drivs och ägs av den seriösa speljätten Cherry som har sitt säte i Sverige. Cherry har sysslat med spel i alla dess former sedan 1960-talet och har ett mycket bra rykte om sig världen över.

Eurolotto fungerar som ett nav åt 6 skilda världsledande lotterier. Vilket av de olika lotterierna man ska välja beror till stor del på hur man är beredd att väga sannolikheten att vinna i relation till de vinster som delas ut. Till exempel så har två av Eurolottos lotterier ett mindre nummer att spela på vilket självklart ökar sannolikheten att pricka fler rätt och även full pott.

De lotterier där man måste spela på ett extra nummer kan å andra sidan innebära större vinster. Dessutom varierar kostnaden för en lottorad de olika lotterierna sinsemellan. Hur som helst, varje lotteri garanterar fullständigt otroligt höga vinster om än relativt de olika lotterierna sinsemellan. spela lotto resultat

Euro Millions
2004 etablerades Euro Millions som är ett av världens otvivelaktigt största lotterier. I Europa är det allra störst. Lotteriet har spelare över hela världen och har skänkt stor glädje med alla de enorma vinster som lotteriet bringa. Den största jackpotten gick för inte mindre än 190 miljoner euro. Att medverka med en lottorad kostar 3 euro och man väljer fem skilda siffror mellan 1 och 50. Därutöver väljer man 2 ”lucky star”-nummer. Dragningarna äger rum i Paris varje tisdag och fredag kl. 21:00 CET.

Euro Jackpot
Ett yngre lotteri heter Euro Jackpot och drog igång 2012, men har redan visat sig vara ett av värdlens mest populära lotteri. Vinsten kan kliva upp till 90 miljonereuro men än så länge har den högsta vinstutdelningen varit 61 miljoner euro. Lotterna kostar 2,50 euro och det är dessutom lättare att vinna än på till exempel Euro Millions. Euro Jackpot spelas i 16 länder och varje fredag kl. 20:00 CET i Helsingfors är det dragning.

Mega Millions
Mega Millions lotteri lanserades 2002 och kan stoltsera med att ha delat ut den största jackpotten någonsin på otroliga 656 miljoner dollar. Jackpotten hos Mega Millions börjar alltid på 15 miljoner dollar och växer sig raskt större. För att spela väljer man en lottorad på 5 siffror mellan 1 och 75 och därutöver ett ”mega ball”-nummer mellan 1 och 15. Dragningar äger rum onsdagar samt lördagar.

Powerball
Det amerikanska lotteriet Powerball erbjuder alltid en jackpott på minst 40 miljoner dollar. Den brukar dock tillta i högt tempo till flera hundra miljoner dollar, och den högsta vinsten hittills som någon dragit är på 590 miljoner dollar. Lotter finns tillgängliga genom Eurolotto varje torsdag samt söndag. Förutom att välja 5 nummer mellan 1 och 59 så väljer man även ett ”powerball”-nummer.

Lotto 6/49
Lotto 6/49 är Tysklands största lotteri som har årliga utbetalningar på över 5 miljarder euro. Den största jackpotten som någon vunnit ligger på 45 miljoner euro. 2 gånger i veckan hålls dragningar och den ena med dubbel jackpott. 100 000 000 euro lottas ut på onsdagar kl. 18 CET. Den dubbla jackpotten på 200 000 000 euro lottas ut på lördagar kl. 19:00 CET.

Super Enalotto
Super Enalotto heter Italiens flaggskepp bland lotterier och lanserades så tidigt som på 1950-talet. Säreget för Super Enalotto är att de har tre dragningar i veckan. Dessa sker tisdagar, torsdagar och lördagar kl. 20:00 CET. Jackpotten är obegränsad men rekordutbetalningen har uppgått till 177 miljoner euro.