Resultat lotto presenteras i direktsända dragningar

TV4s dragningar av veckans resultat lotto sänds kl. 19.55 varje lördag, antingen i huvudkanalen eller i TV7. Denna kanal och tid har varit hållbar under alla de år som lotto har funnits. På senare år dras veckans lotto resultat oxå på onsdagar, men då kl. 18.25.

Svenska Spels Lottoresultat finns HÄR.

Svenska spels lotto har existerat sedan 1980 och har blivit svenskarnas i särklass mest älskade spel. Man behöver inte uppdatera sig om några odds alternativt lära sig vilka hästar, lag eller sportutövare som är i god design före årets tävlingar. Man slår vad på slumpmässigt dragna nummer samt hoppas på tur. Samtidigt är där fler spänningsmoment i lotto än i t ex skraplotter, som man ju kan raspa direkt och sedan slänga i soporna. Spänningen man får där varar i värsta fall inte mer än i några minuter.

En lottorad fyller man i, antingen manuellt inne hos ett spelombud, alternativt online genom någon spelsajt. Tillvägagångssättet för de annorlunda metoderna skiljer sig åt ganska mycket samt olika metoder har olika sorters anhängare. De som har spelat lotto i många år och gör det lite pga vana och trygghet, väljer inte dän stunden inne hos sitt spelombud i första taget. Ofta ser man en liten flock gubbar med hatt på sig inne hos spelombudet var onsdag samt lördag strax innan spelstopp. De sitter antagligen där med en kopp fika och någon god bakelse medans de med omsorg fyller i sin lottorad. Siffrorna har de antagligen funderat ut under veckan som gått, alternativt så hittar de på kombinationen å stående fossing. Alla har sina egna ritualer när det kommer till lottospel samt spel i annat. Mer info: På denna sajten

Den mer bekväme lottospelaren slår sig ner framför PC:n när suget efter att avsända in en lottorad slår till, även internetspelarna har ritualer, men i mindre utsträckning än ombudsspelarna. Man kan fylla i och skicka in sin lottorad när man vill fram till spelstopp som infaller kl. 15.15 på onsdagar och 17.45 på lördagar. Lotto lördag resultat samt lotto onsdag resultat kan man sedan antingen betrakta TVn eller, om man skulle missa sändningen på internet.

Är man del i en familj som har det som hävd att satsa å lotto var vecka, kanske på onsdag för att smaksätta arbetsveckan lite, alternativt på lördag för att fira veckoslutet, så brukar presentationen av resultat lotto vara en av veckans höjdpunkter. I de flesta fall har man spelat ett förutbestämt mängd lottorader, kanske en rad per närstående, och alla sitter tillsammans hemma i tevesoffan för att se boll för boll lockas ur dragningstumlaren. Att dela sådan spänning med sina närmaste är underbart och blott det gör det värt att satsa på lotto.

Motsatsen till detta scenario är den ensamme lirare som bara lirar på lotto för att någon dag inbringa lotto jackpott. Denna jackpott kallas drömvinsten och utdelar när man får alla rätt på lotto och samtidigt lyckas träffa rätt på Jokern. Summan man får genom drömvinsten är på åtminstone 75 miljoner kronor.

Genom Internet kan man numera spela på börsnoterade Oz Lotto som får Svenska Spels jackpottar att se löjligt små ut. Man kan också spela framåt i tiden och får mejl när det är jättejackpottar på gång så man kan satsa en rad extra.


Oz Lotto resultat behöver man inte sitta och rätta, det kommer hem via e-post, mycket bekvämt. Klicka på bilden och spela 2 rader helt gratis.

Den som står i teverutan vid varje beskrivning av resultat lotto är TV4s Ulrica Bengtsson.