Avverka oönskat ogräs I trädgården

Visst vill vi gärna bli av med ogräset I våra trädgårdar. Det kan bli svårt att för evigt bli av med ogräset men det finns ogräsmedel som är effektivare än andra och ifall man kombinerar med andra tekniker som exempelvis ogräsbrännare så kan man likväl få en trädgård där man trivs riktigt bra.

Smarta kombinationer med ogräsmedel samt gödsel för en riktigt bedårande trädgård

När man ska arbeta i trädgården så vill man ju gärna finna redskap och teknik som gör arbetet lättare. Vad gäller ogräsmedel för gräsmatta så kan man exempelvis använda sig av stroller combi som ger både medel mot ogräs och gödsel.

mossa

Mot mossa i gräsmatta är järnsulfat löst i vatten det bästa och lätt att sprida med ejektorspridare på vattenslangen alternativt spridarbom på vattenkannan (finns på allt-fraktfritt.se samt Tradera). Det här är ju bra när man ska behandla större ytor och vill få ut mesta möjliga av behandlingen.

Då man istället vill behandla en specifik buske eller mindre yta så kan man välja en produkt som roundup gel som på ett precist sätt kommer åt precis där man vill behandla mot ogräs. Det finns en rad annorlunda typer av ogräsmedel, och oavsett ifall man väljer ogräsättika eller en annan variant så gäller det att man är envis och inte ger upp bara för att det tar tid att segra mot ogräset.

Man ska likaså tänka på hur det känns att bearbeta och arbeta i trädgården. En del får en härlig känsla av att använda ogräsbrännare då man fort ser resultat, medan andra ej tycker att detta är så vidare gripande och att det är synd om de insekter samt myror som kommer mellan.

Det ska ju rentav vara roligt att ta hand om trädgården, och får man en kick av den här typen av ogräsbehandling så är det ett stort plus.

Ska man passa ogräset själv alternativt hyra in proffs som vet vad de gör?

Det är klart att man kan hyra in yrkesfolk för att få tempo på arbetet mot ogräset men det är viktigt att man själv aktivt tar del av arbetet. I var fall om man inte har tänkt sig hyra in en trädgårdsmästare som kommer var vecka för att göra det som måste göras därför att motverka samt förbereda.

Hur mycket man gör själv och vad man låter proffs eller barn förvalta är självklart en individuell sak. Men det gäller att ha en bra plan och ett mål. Då blir det nämligen lättare att nå fina resultat raskt. Därutöver så måste man ju se det där med ogräshantering som en del av det samlade trädgårdsarbetet. järnsulfat mot mossa.

Före man börjar bearbeta med ogräsmedel så kan det ju vara förståndigt att göra något åt mossa men man kan näppeligen hinna med allihopa behandlingar under en dag och skilda årstider är olika lämpade för det som man behöver göra.

Ha alla verktyg i förrådet för att behärska arbetet på ett smidigt sätt

Om det blir tid över och du ser att du skulle hinna med ogräset som växer i stengången mot huset så är det ju sannerligen bra att ha en ogräsbrännare stående i förrådet. Man ska även se till att beställa viktiga produkter som ogräsmedel i god tid så att man icke står utan då man plötsligt inser att det har blivit dags för en eftermiddag med trädgårdsarbete.