Bör man satsa på Weibulls mosspreparat eller fungerar det lika fint med järnsulfat?

När man väl inser hur man kan använda sig av järnsulfat för att bli av med mossa i gräsmattan så kan fantasin komma igång. Möjligen kunde man förena Weibulls-blandningen till sprinklersystemet och köra detta på vårkanten…

Weibulls

Att man behöver göra något åt den där mossan som aldrig tycks kapitulera är uppenbart, men ska man investera på Weibulls mosspreparat alternativt kan det fungera lika förträffligt med järnsulfatpulver som man själv blandar med vatten?

Bästa effekten med bästa mosspreparatet

Den ultimata effekten får man självklart med det preparat som faktiskt tar död på mossan och som samtidigt är bra för gräset. Att Weibulls produkter är populära råder det inga tvivel om, men om man ser på priser för färdigblandade antimossmedel så kan man ju börja kontemplera på ifall det inte är klokare att personligen blanda eller att införskaffa en fräsch järnsulfatprodukt.

järnvitriol inomhus

Faktum är att det är mycket billigare att handla medlet på allt-fraktfritt.se än att införskaffa en märkesprodukt. Man får en 25 kg säck för samma kostnad som 3 förpackningar a 900 gram märkesprodukt med järnsulfat därinnanför. Men det är självklart viktigt att du är medveten om hur du ska utbreda järnsulfat och vatten på rätt sätt över gräsmattan så att du får ultimata möjliga resultat.

Samtliga snigelmedel baseras på järnsulfat

Något som kan vara fängslande att observera är att en del snigelmedel har en bas som innehåller järnsulfat, eller järnvitriol som det även kallas för. Övriga är baserade på järnfosfat. När du väljer att köpa en dunk med järnsulfatet i pulverform som du sedan blandar med vanligt vatten så får du alltså samtidigt ett effektivt snigelmedel.

Du behöver inte köpa antisnigelmedlet separat då du använder sig av järnvitriolen och det är smidigt och bra att vara medveten om.

Det är angeläget att använda ett säkert bekämpningsmedel

En sak som man även tvingas fundera på är hur alla preparat som man behandlar gräsmattan med påverkar miljön och den egna hälsan. Om man köper en blandning som ska ha ihjäl mossa och samtidigt göda gräset så kan det ju låta bra men ej ifall det här preparatet är giftigt.

En stor styrka med att använda järnsulfat mot mossa i gräsmattan är att detta inte är giftigt eller farligt för miljön. Sniglarna flyr det är sant men man kan till exempel inte döda ogräs med järnvitriol. Det är bara mossan och mördarsniglarna som ryker och för flera så är det mer än nog.

Betala korrekt kostnad för hanteringen av din gräsmatta

En del skrattar gott åt den märkeshysteri som tycks gälla även bland de som pysslar i trädgården. När man kan införskaffa en säck med järnsulfat till en bråkdel av det pris som gäller för en mindre behållare från Weibulls så kan man ju undra varför folk inte gör det här i större grad.

Problemet för somliga är det där med dosering och att man inte har korrekt utrustning för att mixa järnsulfatet med vatten. Men i det här fallet så kan man lika gärna satsa på en mossa gti (eller införskaffa en ejektordunk och sammansätta eget koncentrat för kaffepengar) som ger smidig mix och därefter enkel behandling av gräsmattan.

Det viktigaste är att behålla ett öppet sinne och fundera en aning på hur man på ultimata vis kan förvalta gräsmattan och bli av med mossan. Beställ produkter på allt-fraktfritt.se