Det kan vara enkelt att genomföra takrengöring själv

Det ser inte bra ut däruppe på taket och tegelpannorna som en gång hade en djup orange färg är nu snarare brungröna. Detta beror på att lavar och mossa har fått grepp. Men det behöver ej vara så farligt som det ser ut och man kan åstadkomma takrengöring själv på ett relativt så enkelt vis.

En taktvätt kan man nämligen verkställa med trädgårdsslangen och Takrengöring Turbo som består av bensaltensid och vatten. Det är endast att klättra upp på en stege och spraya ut över taket. När mossan har dött så kan man raspa av den med en skrapa som har ett långt skaft eller använda högtryckstvätt därför att tvätta dän. Alternativt låta den regna bort, tar 1-2 år.

Så lätt kan du verkställa din takrengöring själv

Klättra upp på stegen och börja bearbeta med den Bensaltensid mot mossa som du har köpt. Det finns annorlunda produkter och det är klart att en dunk som man tillsätter trädgårdsslangen till gör det enklare att spraya ut men man kan också mixa själv ifall man vill och nyttja sig av en spridarramp till vattenkannan, en ejektordunk från allt-fraktfritt.se eller applicera i påläggsläge (kemläge) med vissa högtryckstvättar.

Före du gör behandlingen med Fulstopp alternativt Bensaltensid så kan du börja med att skrapa av mossa som man lätt får dän med en plastskrapa. Tänk på att nyttja en raspa som är konstruerad för takets pannor så att du inte skadar dem och så att du ej skapar sprickor som ger bra grogrund för ny mossa.

Skölja med vanligt vatten därför att få bort den mossa som du har skrapat loss. Gör fräscht i hängrännan där allting smuts samlas. Nästa steg blir att processa med blandningen. Då avdödar man alla sorters påväxt, icke blott mossan. Allt för långtgående att meddela här, en ta en titt på Fulstopp.com.

Relevant att tänka på säkerhet då man gör en taktvätt

Det är relevant att man har en bra stege då man gör takrengöring själv. Det får icke bli svajigt då man står och sprutar samt skrapar. Då det blir dags att processa taket med Bensaltensid så ska man även tillämpa sig av skyddshandskar och skyddsglasögon.

Arbetet på taket ser ej ut som då man vattnar gräsmattan med järnsulfat även om man får samma vackra verkan. Mossan dör och man får lättare av den från taket. Behandlingen leder dessutom till att man fortsatt slipper ny mossväxt.

Om du utför taktvätten med högtryckstvätt så är det mycket betydelsefullt att du riktar tvätten på rätt sätt. Det är dåligt att spraya nedifrån och upp därför att vatten då kan komma in under tegelpannorna. Här kan det alltså vara så att du behöver klättra upp på taket därför att komma åt på rätt sätt.

Förvalta takets tegelpannor på korrekt sätt

Tänk på att skador på tegelpannorna inte är bra för taket. Arbeta på ett skonsamt vis och använd inte material som kan skrapa sönder pannorna. Ifall du använder dig av järnsulfat samt vatten på rätt sätt så ska det inte krävas så mycket kraft för att få bort mossan. Vill ni veta detaljer Klicka Här ta bort mossa.

En god takrengöring kan ta tid så tänk på att boka in detta arbetet och taktvätt då du faktiskt har tid för det och icke behöver jäkta. Lär dig mer om ditt tak och hur det ska behandlas och hur ofta för att ta bort mossa på bästa sätt. Gör därpå upp en plan för när du behandlar igen så att du vet exakt när du behöver klättra upp samt behandla takpannor igen kommande gång.