Få vacker gräsmatta utan mossa

Kan man få en gräsmatta som påminner om greenen på golfbanan? För flera så är ju golfbanans vackra yta synonymt med det perfekta gräset, men det kan tyckas vara en svår uppgift att få den mossbeklädda tomten att förändra form då man inte kan så mycket om trädgårdsskötsel.

järnvitriol fasad

Med järnsulfat mossa inte står ut med så kan man relativt raskt komma till bukt med mossproblemet, men det gäller att tillämpa på korrekt sätt och att skapa en del andra saker som kommer att gynna gräsmattans fortsatta progress.

Avlägsna mossa med järnsulfat mossa inte står ut med

Innan du börjar förbereda för att få dän mossan med järnvitriol så ska du tänka på att en vanlig villagräsmatta består av olika grässorter. Det här gör att man inte kan räkna med att få samma vackra gröna ton som på golfbanan.

Men du kan räkna med att få dän mossa ifall du använder dig av järnsulfat mossa inte tycker om. Detta ämnet gillas heller inte av sniglar och det är ju en bonus för den som inte vill få hungriga mördarsniglar i trädgården.

Med järnsulfat på gräsmattan innan gödsling så kan du få undan mossan och du kan se fram emot en järnvitriol verkan som även ger ett grönare gräs. Detta skulle ju kunna lämna ett resultat som påminner mer om greenen vilket inte är så befängt.

Viktiga saker att tänka på vad innefatta gräs på tomten

Det finns mer än mossa att fundera på då man vill få en förtjusande gräsmatta. Visst är det bra att inhandla en järnsulfat säck alternativt en behändigare dunk (allt sånt finns på allt-fraktfritt.se) som man kan ansluta till vattenslangen och duscha gräset med, men du ska likaså se till att processa gräsmattan på rätt sätt.

Klipp ej gräset för kort. Tänk på att lämna minst 4 centimeter så att rotsystemet som finns under förblir kraftfullt. Det är också gott att nyttja ett naturligt gödselmedel efter behandlingen med järnvitriol. Man kan gödsla under våren och sommaren, men när hösten kommer så ska järnsulfatbehandlingen inte följas av gödsling.

Vägen till den perfekta gräsmattan är inspirerande

Något som kan vara gott att vara medveten om är att man ganska raskt kan komma in i korrekt tänk vad gäller gräsmattan. Då du börjar avlägsna mossa med järnsulfat så kommer du på ett naturligt sätt också vidtaga andra bitar som gödsling och kanske också mossa på stenplattor. Länk till ytterligare detaljer

Detta är något som ger kraftig glädje och även inspiration. Du behöver inte lära dig allt på en dag, med tiden så begriper du mer om vad som krävs för att hålla gräset fint. Börja blanda järnsulfat och vatten idag och lär dig mer om hur du kan hålla gräset rent med sand imorgon.

Det kan också vara klokt att dela uppgiften med andra i hushållet. Om du tar vårens behandling mot mossa så kan någon annan sköta sommarens bestyr. Tillsammans hjälps vi åt för att undanröja mossan.