Fungerar järnvitriol bra på tryckimpregnerat trä eller ska man låta bli?

När trä behandlas med järnvitriol så får det en oerhört attraktiv och slitsam yta. Man kan använda järnvitriol på tryckimpregnerat trä men det rekommenderas att först och främst göra detta på obehandlat virke.

spridarmunstycke 62 cm för vattenkanna pris

Med en järnvitriol fasad så får man grymma skuggeffekter för järnsulfaten kommer att påverka träet på annorlunda sätt beroende på det ljus som det utsätts för. Därmed så kan man se att huset får lite annorlunda karaktär i olika riktningar och det är det många som tycker om.

Bästa resultaten får man med rätt teknik

Något man ej ska glömma bort ifall man vill nyttja järnvitriol på tryckimpregnerat trä är att det ständigt är viktigt att arbeta med korrekt teknik. Helst ska man processa träpaneler före de monteras för att komma åt hela vägen runt och för att undfly besvär med spill. Men det är inte så att man använder järnsulfat samt vatten för att ge träet extra skydd. Det handlar mer om estetik.

Frågan om hur snyggt det blir beror självklart på smak samt på det trä som man behandlar. Ifall du har en lös bit av det tryckimpregnerade material som du vill måla på med järnvitriol på så kan det vara klokt att testa på denna bit.

Låt det hela ta en aning tid för man ser inte genast vad som sker med träet. Det kan ta flertal veckor innan man ser effekten, så var ute i god tid samt prova före hela fasaden behandlas.

Ifall järnvitriolen spiller på annat trämaterial

När man har snickrat ihop ett trä däck och därpå bygger ett snyggt staket av trä som man vill bearbeta med järnvitriol så är det lätt hänt att medlet skvätter på verandagolvet. Resultatet blir fula fläckar som ser ut som om man har haft ett gäng fåglar på visit.

Vad gör man ifall man har spillt järnvitriol på trä? Ta fram Klorin och börja skura träet! Detta kommer att få bort fläckarna. Mer info här järnsulfat mot sniglar.
När det handlar om andra material så får man grunna på hur man applicerar järnsulfatet och hur man kan beskydda material som kan skadas av medlet före man sätter igång.

Det luriga med stänken är att det kan ta ett tag före man ser vad som har hänt. Bra förberedelse där man täcker sådant som ej får skadas är jämt smart.

Vad säger andra om att bearbeta trä med järnvitriol?

Något som man kan ha kolossal användbarhet av är att så många diskuterar det där med hemskötsel och bygge på webben. Du kan vara säker på att det är flera andra som har använt sig av järnvitriol fasad medel och det är kvickt gjort att ställa en fråga i ett forum online.

Det kan vara svårt att hitta Järnvitriol i mindre förpackning än säck men på allt-fraktfritt.se finns det i många olika storlekar och smart utrustning för annan användning.

En del tycker att det här fungerar bra medan andra hävdar att det alls inte går att använda järnvitriol på tryckimpregnerat trä. Vem ska man tro på? Ta en djupare titt på vilken typ av trä det var, om man hade väntat tillräckligt länge innan man uttalade sig om resultat, och vem det är som säger vad innan du bestämmer dig för att utföra behandlingen hemma.