Gräs och tak kan behandlas med dunk gti

Att behandla gräset samt taket mot mossa tar tid och kostar pengar. Men du kan faktiskt spara på både tid samt pengar ifall du väljer dunk gti som gör det så mycket enklare att fördela och som dessutom drar ner på behandlingstiden. Detta är en slags ejektorflaska som är okomplicerad att nyttja sig av då man vill fördela järnsulfat över gräsmattan eller på taket.

mossbekämpning utvvatnare bred för vattenkanna

allt-fraktfritt.se finns en god illustration som visar en dunk gti, kallas ejektorspridare där.

Dags att vidtaga mossbekämpning på gräsmattan

Det är inte så konstigt att det finns de som alls inte tar hand om mossan på gräset. Då man tänker sig att man måste ge sig ut och riva bort mossa och göra en massa annat arbetsamt så möjligen man helt enkelt låtsas som att det regnar järnsulfat och glömmer det hela till nästa år.

Men med dunk gti så har man en mossa gti (järnsulfat 288 gram, resten vatten upp till 1 liter, man kan blanda själv för småpengar eller handla klart) som är så ofattbar lätthanterlig. Man behöver ju bara koppla slangen till dunken som har ejektorspridare. Vattnet som kommer från slangen blandas med dunkens innanmäte på ett mycket smidigt sätt. Du sprayar på och går ut över gräset för att bli klar på nolltid!

En ejektorflaska gör att det rentav blir trevligt att behandla gräset innan gödsling och odling. Det här kan man sedan repetera till hösten för att hålla mossan i schack. Därutöver så kan man hushålla en hel del pengar på att kringgå dyra produkter som ingalunda skänker samma användarvänlighet.

Spara ejektorflaskan och blanda gödning med vatten och spruta ut lika lätt. Eller andra medel som alg & Mögeltvätt, Fulstopp, Bensaltensid, tvättmedel. Vanligt tvättmedel för kläder, använt till biltvätt gör bilen renare än något bilschampo.

Taket är fullt av mossa, vad kan du göra åt det?

Det är inte endast gräset som drabbas av mossa. Man kan också behöva en Tak gti, Takrengöring Turbo eller Fulstopp Turbo för att administrera med takrengöring. Här får man också bra nyttjande av att kunna spraya mer lösning då man använder sig av slangen och dunk gti. Det blir bra mycket säkrare då man kan stå på en placering alternativt en skylift och spraya upp på taket istället för att klättra upp och ejakulera uppifrån och ned.

Man kan göra mer än motverka mossa med en bra spridardunk

När man är klar med järnsulfatbehandlingen så kan man använda en ejektorflaska till andra saker. Det går exempelvis att ladda med rengöringsmedel (Bensaltensid dödar all påväxt samtidigt, Yes funkar för endast rengöring, det finns mer) för att feja huset utvändigt eller möjligen sköta gångar som har blivit jordiga och leriga. Har man långa plank så är det praktiskt att kunna spraya utan någon större ansträngning.

Man kan även ta hand om gödningen som följer mossbekämpningen med detta verktyget. För den skull skall man spara ejektordunken år från år. järnvitriol fasad. Den stora fördelen med dunk gti är att man kommer åt större ytor på så kort tid. Detta har man ju användning av i olika situationer så detta är en produkt som är mycket bra att ha hemma i förrådet.

Ifall det är så att du inte är säker på om du klarar blandningen själv så är det bra att ha en dunk som gör jobbet åt dig. På detta vis så behöver du icke fundera på om du har gjort för mycket alternativt för lite. Du vet att det blir alldeles lagom och det är bara att fortskrida med behandlingarna för att få en förtjusande trädgård och ett tak utan mossa.