Hur fungerar mossa GTI samt tak GTI?

Nuförtiden så är det många som har lite koll på järnvitriol alternativt järnsulfat som man även kan säga. Detta är ett medel som tar död på mossan och som kan användas på husets träpartier såväl som på gräsmattan. Men kan man bruka mossa GTI och tak GTI på samma sätt? Svaret på frågan är både ja och nej, det hela beror lite på vilken sort av järnsulfatprodukt som man väljer.

vattenkannspridare

Järnvitriol till trä samt mossa GTI till gräsmattan

Till att börja med så kan det vara fint att veta att produkter som är till för att processa trä ofta kallas för järnvitriol och emellanåt med ytterligare en benämning. Det här är medel som kan göra mer än att få bukt med mossväxt då de likaså kan ge träpartiet en finare färg. Med mossa GTI samt tak GTI så är huvudsyftet att få bort mossa.

De här produkterna används ej på samma sätt vilket I själva verket är rätt så logiskt. Man kan ju inte ta sig fram över ett tak såsom man gör på gräsmattan och dessutom så krävs det lite andra egenskaper då man dessutom behöver överlägga gräsets hälsa.

Se till att du handlar korrekt produkt

Även om det rent praktiskt kan vara så att man använder sig av järnsulfat och vatten och inget mer både för tak och gräs så finns det annat som kan påverka användarvänligheten. Betänk att en järnvitriol som är speciellt till för gräset kan komma i en smart dunk som skänker automatisk blandning.

Ska man vattna gräsmattan med järnsulfat så kan det göra kraftig skillnad att använda sig av en produkt som är framtagen för detta. Att det därefter är så att man eventuellt sparar pengar på att själv mixa i en vattenkanna (100-200 gram järnsulfat till 10 L vatten) och vattna ut med spridarbom är en annan sak. För den som inte har något emot att lägga extra tid på det här så kanske det går lika bra att blanda med ett preparat som är till för taket.

Det finns järnvitriolprodukter som har tillsatser som är särskilt bra då man ska behandla en veranda, träfasad eller trävägg. Dessa ska man välja då det där med estetik är viktigt. Klicka här omgående för mer detaljer mossa gräsmatta.

God planering är väldigt relevant för en fin gräsmatta och ett snyggt tak

Före du plockar fram den järnvitriol du har och börjar mixa med vatten för att tillföra järnsulfat till gräsmattan eller för att processa taket mot mossa så ska du betänka hur du ska jobba och när. Det finns årstider som är särskilt lämpade för att attackera mossan och därutöver så kan det vara bra att upprepa proceduren mer än en gång per år.

Starta med att lära dig mer om din gräsmatta och ditt tak därför att komma fram till när och hur du borde vårda. Först efter detta så kan du se dig om efter rätt mossa GTI eller tak GTI och köpa denna online eller i en normal affär. Med en god plan så bör arbetet flyta på enkelt och bra och du kan sedan se fram emot goda resultat samt en hemmiljö som är både nyttig samt vacker.

Färdiga produkter är kolossalt dyra. Mossa GTI är 288 gram järnsulfat och resten vatten upp till 1 liter, i en smart ejektordunk man kopplar på vattenslangen. För nästan samma kostnad köper man en större ejektordunk samt 25 kg järnsulfat på allt-fraktfritt.se.

Samma ejektordunk fungerar till Bensaltensid och Fulstopp för tak och gångar. Bensaltensid är den aktiva ingrediensen i Tak GTI samt Grönfri – men till en bråkdel av priset.