Hur kan man ta bort mossa på stenplattor raskt och effektivt?

Mossbeklädda stenplattor är inte det mest tilltalande. Det är ju icke nödvändigtvis så att samtliga anser att det ser romantiskt och inbjudande ut med ett grönt mosstäcke. Det finns god anledning till att eliminera mossa på stenplattor om man vill ha en vacker samt mysig trädgård. Med bra mossbekämpning så får man fina plattor igen.

Innan du ser på järnsulfat till gräsmattan så är det relevant att du betänker din arbetsmetod. Det är sällan intelligent att spraya på med järnsulfat samt vatten för att därefter tänka sig att mossan då den har dött kommer att regna bort. Därjämte kan det påverka plattorna.

Börja med att planera hur du ska tillintetgöra mossan och efteråt få bort den, och jobba därpå steg för steg för effektiv borttagning av mossa från stenplattor.

Avlägsna mossa på stenplattor med bra mossbekämpning samt korrekt förhållningssätt

Bra mossbekämpning medför att man dödar mossan som finns på plats och skapar en miljö där den ej längre trivs lika bra. Det är mestadels så att man ser mossa där det är ont om näring och det är följaktligen som man kan stödja gräset genom att gödsla redigt under vår och sommar.

Men stenplattorna kan man ju inte gödsla och här handlar det mer om att hålla rent och göra det svårt för mossan att komma åter. Bra mossbekämpning börjar redan då du väljer stenplattorna som du skall placera i trädgården. En ofläckad samt jämn yta är ej lika lockande som ett poröst material med flertal ihåligheter.

järnvitriol köpa

Tänk rätt från påbörjande men förtvivla ej ifall du nu tvingas eliminera mossa på stenplattor som har gott om ihåligheter samt ojämnheter. Det går att få dän mossväxten med järnsulfat och vatten alternativt Bensaltensid eller Fulstopp. Anta att du kan besegra mossan och du kommer att segra!

Viktigt att tänka på om du ska arbeta med högtryckstvätten

När mossväxten på stenplattorna är ej levande så vill man självklart skölja bort den och det kan man lätt utföra med en högtryckstvätt. Men man ska vara aktsam då man väl börjar spruta på stenplattorna. Mossbekämpning av det här slaget kan medföra att mossan sprutar åt alla håll så beskydda ögon med ett bra ögonskydd då du jobbar.

Högtryckstvätten kan likaså fördärva stenar av poröst material. Om du skapar ojämnheter så ger du ju bättre grogrund för framtida mossa så arbeta hellre sakta och låt järnsulfat plattor kan behandlas med göra större delen av arbetet.

Vanligtvis är det en bra ide att handla en platt-tvättare som finns som komplement till högtryckstvätten.

När kommer mossan att vara försvunnen för alltid?

Med en järnvitriol blandning så kan man komma långt men det är inte säkert att man kan ta bort mossa på stenplattor med en enda behandling. Järnsulfat, eller järnvitriol, för plattor ger goda resultat, men beroende på hur mycket mossa man har att göra med så kan man behöva upprepa behandlingen några gånger. Läs mer här järnvitriol köpa.

Detsamma om det är ljusa plattor och man icke kan tillämpa järnsulfat för det färgar, utan använder Bensaltensid alternativt Fulstopp. Samtliga preparat och järnsulfat finns billigt på allt-fraktfritt.se

Det är betydelsefullt att genomföra regelbundna behandlingar med mossmedel.